Filizlenmiş patates yenir mi, zehirler mi? Filizlenmiş patates tüketmek sağlık sorunlarına yol açıyor

Aydınlık yerde uzun süre tutulan patateslerde bir süre sonra filizlenme başlar. Sağlık sorunlarına yol açan bu olay kişiyi zehirleyebilir. Eğer filizlenen bir patatesi tüketirseniz mide ağrısı, bulantı vb. zehirlenme semptomlarını yaşayabilirsiniz.

17.03.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-11:08)

Patatesi yakından incelediğinizde üzerinde minik noktalar olduğunu görürsünüz. Gördüğünüz bu noktalar kök boğumlarıdır bu boğumlardan yeni yapraklar ve dallar çıkmaktadır. Eğer patatesi aydınlık bir yerde muhafaza ederseniz zamanla bu noktalardan filizler çıkmaya başlar.

Filizlenen patates tüketilir mi?

Evdeki ısı dolayısıyla büyüme daha da hızlanacaktır. Bu yüzden filizlenen patates sanılanın aksine yüksek demir üretimi ile dikkat çekmektedir. Patatesin içeriğinde bulunan demirin fazlalaşması ile oldukça faydalı olabilir fakat güneşe maruz kaldığı için de zararlı maddelerin oluşumu önlemez ve gıda zehirlenmelerine sebebiyet verebilir. İşte bu yüzden filizlenen patatesleri tüketmek sağlıklı bir seçim değildir. 

Filizlenen patates tüketilir mi?

Patatesler filizlendikleri an atılması gereken besinlerdir. Her ne kadar ufak bir problem gibi görünse de tüketmemeniz doğru bir seçim olacaktır. Filizlenen patates tüketildiğinde kişide mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi meydana gelebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal