25.02.2021-17:47 (Son Güncelleme:25.02.2021-17:47)


1

MEVCUT DURUM KONTROL ALTINDA

MEVCUT DURUM KONTROL ALTINDA

Ermenistan’daki durumu bütün taraflarla konuşmaya hazır olduğunu savunan Paşinyan, ''Ermenistan’ın içerisinde düşmanlar yok. Mevcut durum kontrol altında ve ordu tarafından yapılan açıklamaların duygusal bir tepki olduğunu düşünüyorum'' dedi.



2

Görevden aldığı ordu yetkililerinin, kendisi için hala ''kardeş'' olduğunu savunan Paşinyan, ''Ben ve ailemin de Ermenistan’ı terk etmek gibi bir planı bulunmuyor'' diye dedi.



3

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Nikol Paşinyan’a yönelik istifa çağrısına dair pozisyonlarının değişmediğini, söz konusu çağrının bir baskı neticesinde yapılmadığını söyledi.



4

Bu sabah saatlerinde Paşinyan’a yönelik yapılan çağrının, baskı neticesinde yapılmadığına işaret edilen açıklamada, ''Bu, amacı tek olan generallerin ve subayların, bu önemli anda vatanın kurtuluşuna hizmet etmek olan açık inancı ve duruşudur. Pozisyonumuzu teyit ediyoruz. İstifa çağrısı bir baskı neticesinde yapılmamıştır'' denildi.



5

ESKİ CUMHURBAŞKANI ORDUYU DESTEKLEDİ

ESKİ CUMHURBAŞKANI ORDUYU DESTEKLEDİ

Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan da halka, ''Bu kader anında, halkı ülkeyi sahiplenmeye ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ile ordunun yanında olmasına çağırıyorum. Savaşı kaybeden ve toprakları veren iktidarın gitmesi gerekiyor. Bu milli uyanışımızın garantisidir'' dedi.



6

SOKAKLARA ÇAĞIRMIŞTI!

SOKAKLARA ÇAĞIRMIŞTI!

Konuşmasında, destekçilerini sokağa çağıran Paşinyan, "Hepinizi Cumhuriyet Meydanı'na ne yapacağımız hakkında konuşmaya, bir dizi acil meseleyi ele almaya davet ediyorum." dedi.



7

Paşinyan, ''Her şeyden önce, barışçıl bir sivil meclisin katılımcısı olarak Cumhuriyet Meydanı'nda sükunet çağrısı yapmak istiyorum, kesin ve sert bir eylemde bulunmak istemiyorum'' dedi.



8

TÜM ASKERLERDEN BAHSETMİYORUZ

TÜM ASKERLERDEN BAHSETMİYORUZ

Paşinyan, Silahlı Kuvvetlerin ve ordunun siyasete girmesinin ve siyasi değerlendirmelerde bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek ''Tüm askerlerimizden bahsetmiyoruz, çoğu sadece üstlerinin emirlerini yerine getirdi'' diye dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR