Paşinyan Yola Geldi: Türkiye ile Diyaloga Hazırız

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi tehdit eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye ile diyaloga hazır olduklarını söyledi.

08.09.2021-16:22 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-18:13) Paşinyan Yola Geldi: Türkiye ile Diyaloga Hazırız

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, başkent Erivan'da yapılan hükümet toplantısında Türkiye ile Ermenistan'a ilişkin değerlendirmeler yaptı.

BİZ DİYALOGA HAZIRIZ

Türkiye ile diyaloga hazır olduklarını belirten Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Ermenistan ile ilgili ilişkilerine dair açıklamayı hatırlattı. Paşinyan, Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak ''Bu açıklamalarda Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi, Ermenistan-Türkiye demiryolu ve karayollarının yeniden açılması konusunda diyalog fırsatı görüyoruz. Biz böyle bir diyaloğa hazırız" ifadesini kullandı.

Başbakan Paşinyan, "Genel olarak bölgemizi batıyı doğuya, kuzeyi güneye bağlayan bir kavşak haline getirmekten bahsediyoruz" ifadelerinin altını çizerek Rusya'nın bu süreci aktif olarak destekleme konusunda istekli olduğunu, Avrupa Birliği (AB), Fransa ve ABD'nin de bu süreçle ilgilendiğini söyledi.

BARIŞ VE İSTİKRAR UZUN VADELİ STRATEJİMİZ

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ''Bölgedeki barış ve istikrar bizim uzun vadeli stratejimizdir'' konusuna değindi ve "Kendimizi bu sorunu çözmekten sorumlu görüyoruz. Barış, istikrar ve iş birliğinin ilan edilebilmesi kolay ve arzu edilen hedeflerdir. Ancak bunların gerçekleşmesi makul, pragmatik çabalar gerektirir ve Ermenistan da bu tür çabalara hazırdır" dedi.

TEHDİT ETMİŞTİ

Ermenistan Başbakanı Paşinyan geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi Azerbaycan'a destek olmakla suçlarken, Türkiye'ye yaptırım ve boykot uygulama kararı aldıklarını bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal