Paşinyan Şaşırdı! Ermeni Askerlere Karşılık Oğlunu Verme Teklifinde Bulundu

Ermenistan'da 20 Haziran 2021 tarihi için erken parlamento seçimlerini ilan eden Başbakan Nikol Paşinyan, mitingler düzenliyor.

09.06.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-16:10) Paşinyan Şaşırdı! Ermeni Askerlere Karşılık Oğlunu Verme Teklifinde Bulundu

20 Haziran 2021 tarihinde yapılması planlanan parlamento seçimleri öncesinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, mitinglerine devam ediyor.

Ermenistan'da seçimlerin gündeminde genelde ekonomi ve koronavirüs sorunlarının çözümüne ilişkin vaatlerde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan aynı zamanda Dağlık Karabağ’da yaşanan sürece dairde açıklamalarda bulundu.

20 HAZİRAN'DAKİ SEÇİMDE ADAY

Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ’da, hezimete uğrayan Ermenistan’ın siyasetinde krizlerin ortaya çıkmasının ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan muhalefetin ve vatandaşların yapmış oldukları istifa çağrısı sonrasında önümüzdeki 20 Haziran 2021 tarihi için erken parlamento seçimleri ilan ederlen tekrar başbakanlığa aday olan Paşinyan ülkenin neredeyse tüm bölgelerinde mitingler gerçekleştiriyor.

Ermenistan’ın Aragotsotn Bölgesi’ne seçim çalışmaları için giden Nikol Paşinyan, Aparan şehrinde bir miting düzenledi.

AZERBAYCAN'DAN OĞLUNA KARŞI ERMENİ ESİR ASKERLERİ İSTEDİ

Ermenistan Eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın daha önce Nikol Paşinyan’a çağrıda bulunarak, ''Oğlunu ver, 20-25 Ermeni esiri Azerbaycan’dan geri al'' yaptığı çağrısına karşılık Nikol Paşinyan, Azerbaycan’a da bu yönde çağrıda bulunarak, ''Diyorum ki kabul ediyorum ve Aliyev’e oğlumu tüm esirlerle değiştirme çağrısı yapıyorum. Resmi olarak ilan ediyorum, oğlumu tüm mahkumlara karşılık veriyorum'' demişti. 

PAŞİNYAN'DAN 2 ESKİ CUMHURBAŞKANI'NA AĞIR İTHAMLAR

Yaptığı konuşmanın devamında Ermenistan’ın 2 eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan’a da ağır ithamlarda bulunarak seslenen Nikol Paşinyan, ''İnsan ticaretinde uzman olan bu ikiliye bu konuda müzakere yapma yetkisi veriyorum. Aliyev’e ve Kızıl Haç’a ve herkese resmi olarak ilan ediyorum.''

BU ADAM ŞEBEKLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Ermenistan’da 22 parti ve 4 ittifak olmak üzere toplam 26 siyasi kanat seçimlere katılırken seçim yarışında başı çeken 2 siyasi tarafın iktidardaki Nikol Paşinyan’ın yönettiği ‘Sivil Sözleşme’ Partisi ile Ermenistan’ın ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın yönettiği muhalif Hayastan ‘Ermenistan’ ittifakının olması beklenmektedir.

Seçim çalışmalarının başladığı süreçlerde ülkede Paşinyan’ın rakiplerine karşı kullandığı sert dil tartışmalara yol açtı. Azerbaycan’a oğluna karşı tüm Ermeni esirleri istemesi bu tartışmaları daha da zirveye çıkardı.

Hayastan ittifakı’nın yüksek kurul üyesi ve ittifak sözcülerinden Ishkhan Saghatelyan, Paşinyan’ı ''şebeklik yapmakla'' suçlayarak, ''Bu adam şebekliklerine devam ediyor. Eğer erkeksen oğlunu alay konusu etme ve çocukları siyasete bulaştırma.'' dedi.

SERJ SARKİSYAN, PAŞİNYAN'A 24 SAAT SÜRE VERDİ

Diğer taraftan düzenlediği mitinginde Ermenistan’ın eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı önceki seçimlere hile karıştırmak ile suçlayan Paşinyan’a, Sarkisyan’dan aynı gün cevap geldi.

Paşinyan’ın önceki senelerde de yine aynı şekilde iddialarda bulunduğunu anımsatan Sarkisyan, ''O dönemler devlet adamlığım gereği cevap vermedim. Artık bir konumum yok. Ona 24 saat süre veriyorum. Söylediklerini ispatlamazsa onunla ve ailesiyle ilgili bazı gerçekleri ortaya dökeceğim'' diye ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal