15.06.2020-16:33 (Son Güncelleme:20.04.2024-01:45)


1

Fransa’nın en gözde, en dikkat çekici şehri olmasının yanında bir de başkent olan Paris, tüm dünyanın pembe hayallerini süsleyerek duygusal öneme sahip olan bir bölge merkezidir. Üzerinde yaşayan ve doğuştan şanslı doğan yerli halka Parisien şeklinde hitap edilmektedir. Paris, gerek yapısı gerek mimari eserleri dolayısıyla pek çok kopyasını dünya üzerinde barındırmakta; resmi olarak bir, illegal olarak birden çok Paris bulunmaktadır. Filmlerin, dizilerin, heykellerin ve gelişmiş metro ağlarıyla sevenlerin vazgeçilmez noktası olan Paris’e lenslerimizle, gözlüklerimizle hep birlikte daha yakından bakalım.



2

LOUVRE MÜZESİ

LOUVRE MÜZESİ

İçi dış bir cam mimarisiyle karşımıza çıkan Louvre Müzesi, dünyanın önde gelen sanat müzeleri arasında ilk sırada yer almaktadır. İçeriğinde bulunan geniş yelpazeli koleksiyonu, ziyaretçilerin ilgisini büyük ölçüde kendisine çekmektedir. 360 bine yakın eserin bulunduğu bu müzede, tüm eserler sergilenmemekte; bu gizem ziyaret etmeyi düşünenlerin zihninde durdurulamaz bir merak yaşanmasına sebep olmaktadır. Şöyle babaanne evi gibi talan etsem de görsem her şeyi diyeceğiniz bir macera yaşamak istiyorsanız; buyurun Louvre Müzesi’ne, özellikle içi dışı bir olanlar.



3

GRAND HÔTEL DU PALAIS ROYAL

GRAND HÔTEL DU PALAIS ROYAL

Louvre Müzesi’ni ziyaret etmeye geldiyseniz, bacaklarınıza kara sular ineceğini şimdiden belirtelim; çünkü müzenin çekici aurası sabahtan akşama kadar buradan gitmenize izin vermeyecektir. Neyse ki biz bilgilendirmelerimizle yanınızdayız. Söylerken kendinizi Fransız aksanı yaparken bulacağınız Grand Hotel Du Palais Royal (burada aksanı denediniz itiraf edin), tüm şaşaası ve yan yana dizilmiş beş yıldızıyla tertemiz bir spa hizmeti sunmaktadır. 24 saat açık resepsiyonu ve eşsiz tatlarla donatılmış restoranında huzurun doruklarına ulaşacaksınız. Tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atacağınız, bir yandan sınırsız WIFI hizmetinden yararlanacağınız, arabanızı güzelce park edeceğiniz, ha bir de evcil hayvanınız var ise onu da yanınıza alacağınız, bunlara ek olarak sigara içilmeyen odalarının da mevcut olduğu bu lüks otelin balkonundan manzaraya dalıp gideceksiniz. Oh manzara da enfes!



4

ŞANZELİZE CADDESİ

ŞANZELİZE CADDESİ

Başlığı okuyanlarınız arasından gülenleri görüyorum. İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtinden, tüm dünyaya açılan eğlence sektörü Şanzelize Cafe’yi rahmetle anıyoruz. Konu nereden nereye geldi, Paris’teyiz arkadaşlar. İsminin etimolojik yapısından da yansıyan modernlik timsali bir cadde ile karşınızdayız: Şanzelize Caddesi. Avrupalılar tarafından dünyanın en modern caddesi, Fransızlar tarafından ise dünyanın en güzel bulvarı şeklinde benimsenmesiyle ününe ün katmaktadır. Bazı kişilerce adını, Yunan efsanelerindeki “cennet ovaları”ndan aldığı düşünülen Şanzelize Caddesi, karakterini oldukça iyi bir biçimde yansıtmaktadır. Tüm lükslüğü ve cazibesiyle göz alan bu bulvara yolunuzu düşerse, ki mutlaka düşecektir; üst tarafından şehir manzarasını rahatlıkla görebilir, alt kesimlerdeki kafe, restoran ve alışveriş merkezlerinde ise ultra eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.



5

BONUS: DISNEYLAND PARIS

BONUS: DISNEYLAND PARIS

Tüm prensler, prensesler, peri kızları, kraliçeler ve krallar buraya! Çocuklara, içindeki çocuğu koruyanlara ve her yaştan bireylere hitap eden kutsal eğlence toprağı Disneyland’a hoş geldiniz. Koca bir günün yetersiz geleceği ve yeniden doğmuş gibi hissedeceğiniz bu mekandaki ziyaretinizi tamamladıktan sonra, çevrede bulunan otellerde güzelce bir dinlenmeniz tavsiye edilir. Çocukça kalmanız dileğiyle!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR