Parayı Dezenfekte Eden ATM Geliştirildi

Günümüzde etkisini sürdüren Coronavirüs salgını sonrası nakit paraların da mikrop saçmasından endişe ediliyor. Coronavirüs ve diğer bakterilen paralar üzerinden temizlenebilmesi amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde bir firma tarafından bu konuda destek olacak bir ATM geliştirildi.

14.04.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-15:41)

İTÜ Arı Kent bünyesinde çalışmalar yapan bir firma, kağıt para temizliği gerçekleştirebilen ATM cihazı geliştirdi. Geliştirilen ATM’nin kağıt paralar üzerindeki Coronavirüs başta olmak üzere çok sayıda virüs ve bakteriyi temizleyebildiği belirtiliyor.

Cihazın içerisinde elektronik dezenfektan bulunuyor. Bu sayede kağıt para temizliği gerçekleştirilebiliyor. Uzmanlar, kağıt paralarda 26 binden fazla virüs ve bakteri bulunduğunu, özellikle Coronavirüs salgınıyla mücadele edilen şu günlerde, kağıt paraların büyük bir risk teşkil ettiğini belirtiyorlar.

Firma kurucu ortağı Kübra Karakoç, tasarladıkları ATM hakkında yaptığı açıklamada, cihazın kağıt para temizleme oranının %99 olduğunu aktardı. Ayrıca Karakoç kağıt paraların, Coronavirüs salgınının yayılmasında ciddi oranda etkili olduğunu ve halkın ATM'lerden para çekerken çok tedirgin olduğunu belirtti.

Bu durumu göz önüne alarak çalışmalara başladıklarını ve geliştirilen ATM cihazının neredeyse tamamen kağıt paraları temizlediğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal