PAK Birimi Göreve Başlayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet teşkilatının bünyesinde görev alması planlanan Polis Arama Kurtarma Birimi'nin cuma günü göreve başlayacağını açıkladı.

18.01.2021-22:12 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-22:10) PAK Birimi Göreve Başlayacak

İçişleri Bakanı Soylu, bugün katıldığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen ve 81 il valisinin video konferans yöntemiyle takip ettiği Mülki İdare Amirleri Afet Eğitimi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Afet riskinin ülkenin her yanına eşit oranda dağıldığını, afet anı müdahale ve kurtarma, afet sonrası barınma ve yerleşim gibi konularda ciddi bir kapasite ürettiklerini ifade eden Bakan Soylu, 'AFAD gönüllülük sistemiyle insan gücünü ve akredite kurum sayısını artırdık, "İnşallah emniyet teşkilatımız bünyesinde kısa adı PAK olan Polis Arama Kurtarma Birimi'ni önümüzdeki cuma günü başlatıyoruz' dedi.

'VATANDAŞA DEPREM UYARISI'

Afet bilinci, afet eğitimi ve afet farkındalık eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı, 'Deprem anında nereye kaçacağımızdan tutun, binalarımızın sağlamlığını kontrol ettirmeye kadar, deprem ve afetlerle ilgili pek çok konuda insanların zihnine girmek istiyoruz. Yani öyle bir farkındalığımız olmalı ki bir vatandaşımız çivi çakarken bile afet riskini düşünsün. Girdiği her binaya 'Bu bina sağlam mı?' diye bakmayı alışkanlık haline getirsin.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal