Ozan Tufan Lyon İle Anlaşma Sağladı!

Milli futbolcumuz Ozan Tufan için bir süredir Fenerbahçe'nin kapısını çalan Fransız ekibi Lyon transferde mutlu sona ulaşarak genç oyuncu ile anlaşma sağladı.

02.07.2021-12:12 - (Son Güncelleme: 14.07.2021-17:59)

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin başarılı orta saha oyuncusu Ozan Tufan'ın önümüzdeki sezon öncesinde Avrupa kulüplerinden birine transfer olacağı ihtimali her geçen gün biraz daha artarken Ozan için İngiltere, İspanya ve Fransa'dan taliplerin olduğu öğrenilmişti.

Geçtiğimiz sezonun devra arasında İngiltere Premier Lig ekiplerinin Ozan için Fenerbahçe'nin kapısını çaldığı öğrenilirken Başkan Ali Koç'un genç oyuncunun devre arasında takımdan ayrılmasına izin vermediği öğrenilmişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önümüzdeki sezon öncesinde Ozan Tufan'ın da Avrupa'da futbol oynama isteğini göz önünde bulundurarak 26 yaşındaki oyuncunun takımdan ayrılmasına izin verdiği öğrenilirken Ozan için ise sarı lacivertli kulübün iyi bir bonservis ücreti kazanmak istediği öğrenildi.

Fransa Ligue 1'in köklü ekiplerinden Olympique Lyon'un Ozan için bir süredir nabız yokladığı öğrenildi. Özellikle Lyon sportif direktörü eski yıldız futbolcu Juninho'nun bir süredir Ozan Tufan'ı takip ettiği, oyuncunun performansı ve potansiyelinin oldukça iyi olduğunu söylediği öğrenildi. 

Transferde eski yıldız futbolcu Juninho'nun ısrarının etkili olduğu öğrenilirken Ozan Tufan için Fransız ekibi Lyon'un bonservis ücreti için 13 milyon euro ve sonraki satışından pay vermek istediği öğrenildi.

Bu teklifteki sonraki satıştan pay oranını beğenen Fenerbahçe, Lyon'dan 13 milyon euroluk teklifini 15 milyon euroya çıkarmalarını istedi.

Fenerbahçe ve Fransız ekibi Lyon arasında gerçekleştirilen son görüşmede taraflar anlaşmayı sağladı. Lyon Ozan Tufan için 13.5 milyon euro bonservis ücreti ve sonraki satıştan %20 pay olarak anlaşmayı noktaladı.

Bursapor alt yapısında yetiştikten sonra A takıma kadar yükselen Ozan Tufan, gösterdiği başarılı performansın ardından 2015-2016 sezonunda 7 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. 

Sarı lacivertli kulüpte kariyeri pek istediği gibi başlamayan ve adı sık sık kilo, formsuzluk problemleri ile gündeme gelen Ozan Tufan, u21 takımına kadar düşmüştü. 

Kariyerinde büyük bir düşüş yaşayan Ozan Tufan'ın kariyeri 2018-2019 sezonunda Spor Toto Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor'a kiralanmasıyla adeta tekrardan değişti.

Dönemin Alanyaspor teknik direktörü Sergen Yalçın ile kendini adeta yeniden bulan Ozan Tufan için Sergen Yalçın geldiği ilk dönemde Ozan için ' Ozan futbolcu olduğunu unutmuş. Ona öncelikle futbolcu olduğunu tekrardan hatırlatmalıyız. ' ifadelerini kullanmıştı.

Alanyaspor'da gösterdiği harika performansın ardından sezon sonunda Fenerbahçe'ye geri dönen Ozan, takımın değişilmez isimlerinden biri haline gelerek giydiği sarı lacivertli formayı hiçbir isme kaptırmamıştı. 

26 yaşındaki genç oyuncu Fenerbahçe formasıyla bu sezona kadar toplamda 173 karşılaşmada forma şansı bulurken bu karşılaşmalarda toplamda 21 gol, 24 asistlik bir katkı sağlamıştı.

Milli takımımızda ise çeşitli alt yaş kategorilerinde görev alan Ozan Tufan, A takıma kadar yükselmiş ve ay yıldızlı forma ile toplamda 63 karşılaşmda forma giyip 9 gol kaydetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal