Yurtdışından Araba Getirmek

Yurt dışından araba getirmek vergi hesaplama? Yurt dışından araba getirmek vergi hesaplama 2017? Yurt dışından araba getirmek 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-22:28 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-22:14) Yurtdışından Araba Getirmek

Kimler yabancı plakalı bir arabayı Türkiye'ye götürebilir?

İster Türk vatandaşı, ister yabancı ülke vatandaşı olsun, mavi kartlı olsun. Ülke dışında yaşayan herkes, turistik kolaylıklar çerçevesinde yabancı plakalı aracı Türkiye'ye getirebilir.

Türkiye'de arabamla ne kadar kalabilirim?

Yeni kanuna göre iki sene (730 gün) aracınızla Türkiye'de yaşayabilirsiniz. Fakat Türkiye'ye giriş yaparken, geriye dönük olarak son bir sene içinde toplam 185 gün ülke dışında kalmış olmanız lazımdır. Eğer Türkiye'ye çokça giriş çıkış gerçekleştirdiyseniz ve son bir sene içinde ülke dışında toplam 185 gün kaldığınızdan emin değilseniz, giriş yapacağınız Türkiye gümrüğünü arayıp süreyi öğrenin. Ona bağlı olarak otomobilinizle yola çıkın. Eğer ülke dışında 185 gün kalmadıysanız, otomobilinizle Türkiye'ye gelemezsiniz.

Araçla Türkiye'de iki yıl kalma süresini bir seferde mi kullanmam gerekiyor? Yoksa parça parça da kullanabilir miyim?

Otomobili Türkiye'de bırakıp iki sene içinde dilediğiniz kadar uçak yada başka bir şekilde yurt dışına gidebilirsiniz. Döndüğünüzde yeniden otomobili kullanmaya devam edersiniz. Ancak ülke dışına çıkarken, gümrüğe kesinlikle haber etmeniz, otomobili ya gümrüğe koymanız veya bir başkasının kullanmayacağına dair taahhütname vermeniz lazım. Gümrüğe haber vermeden gittiyseniz, ardından otomobilinizle Türkiye'den ayrıırken, ağır para cezası verirsiniz. Cezanın tutarı süreye ve otomobilin değerine göre değişiyor.

Türkiye'ye giriş yaptığım aracımla, iki yılı doldurmadan çıkış yaparsam, geri kalan hakkım saklı kalıyor mu?

Hayır. Geri kalan hakkınızı yitiriyorsunuz. Eğer giriş yaptığınız otomobille çıkış yaparsanız, aynı otomobille yeniden Türkiye'ye giriş yapabilmeniz için geriye dönük son bir sene içinde ülke dışında gene 185 gün kalmanız lazım.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal