Yerli Üretim Kamyon Deve

Motoru ve şanzımanı hariç yerli üretim olan yerli kamyon Deve seri üretime hazır.

10.01.2020-02:27 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-14:50) Yerli Üretim Kamyon Deve

Motoru ve şanzımanı hariç yerli üretim olan yerli kamyon Deve seri üretime hazır.
Afyonkarahisar'da iş adamı Şuayp Demirel, 22 yıllık hayali olan kaya taşıma kamyonunu üretmeyi başardı. Motor ve şanzımanı hariç tamamı yerli üretim olan ve "Deve" ismi verilen kaya kamyonu, 30 ton yük taşıyabiliyor.
Kamyonun seri üretime geçebilmesi için yürütülen çalışmalara Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da destek veriyor.

Demirel, şunları kaydetti:

"1997 yılından bu yana bu kamyonun üzerinde çalışıyorum, 2011'den beri de ciddi manada yedek parçalarını yapmaya başladım. 2019 yılının ocak ayında kamyonu yapmaya karar verdim ve 29 Ekim 2019'da bu kamyonu, kendi imkanlarımla yaptım. İnsan kaynağı aynı, kullandığım teknolojik kaynaklarım aynı. Diğer klasik kamyonlara göre arızası olmayan bir araç. Karda, yağmurda, çamurda ve eğimli arazide çalışabiliyor. Çok ihtiyaç duyulan stratejik bir araç olduğu için bunu yapmaya karar verdim. Bunda da Allah'ın izniyle başarılı olduk. Bu memleketin insanıyla yaptık."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir süre önce Afyonkarahisar'daki fabrikada incelemelerde bulunarak, kamyonu test etti.

Varank, "Gerçekten çok güçlü bir araç. Bunu tek başına sanayicilerimiz sıfırdan tasarlayıp ürettiler. Bize de kullanarak gururlanmak düşüyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Türkiye aslında her şeyi üretebilme kabiliyetine sahip bir ülke. En büyük değerimiz insanımız. 82 milyonluk büyük bir ülkeyiz. Özellikle genç nüfusumuz bu anlamda çok yetenekli." dedi.

Bakanı Varank, "Oturmuşlar bunu tasarlamışlar ve üretmişler. Şu anda aktif olarak kendi madenlerinde kullanıyorlar. Bu araçların tamamı ithal ediliyor normalde ama kendileri oturup bunu üretmişler. Bu firma 'Biz bunu yaparız. Türk insanı bunu yapar' demiş, oturup üretmişler ve tabii ki ucuza mal etmişler hatta şöyle, bunun ekonomisi olmasa bile bu girişimcimiz bunu üretmek istiyor. 'Ben her halükarda bundan senede 20 tane üreteceğim. Satarsam satarım, satamazsam dursun' diyor. Kullanılan araçlar oldukça güçlü ve heybetli araçlar. Şu anda test aşamasında."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal