VW'den Tesla'ya Gözdağı

Volkswagen Grubu’nun başındaki Herbert Diess Dünya Ekonomi Forumu’nda geleceğin arabaları olarak tanımlanan elektrikli araçlar hakkında açıklamalarda bulundu.

25.01.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 25.01.2020-15:49) VW'den Tesla'ya Gözdağı


Volkswagen Grubu’nun başındaki Herbert Diess Dünya Ekonomi Forumu’nda geleceğin arabaları olarak tanımlanan elektrikli araçlar hakkında açıklamalarda bulundu:

"Elektrikli araç sektörünün öncü firması Amerika merkezli Tesla ile aralarında olan rekabete değinen yönetici, "Bu herkese açık bir yarış, Tesla’ya ayak uydurma konusunda oldukça iyimseriz ve ilerleyen zaman içerisinde onları geçebiliriz. 
Mücadele içinde olmamızı olumlu buluyorum. Tesla elektrikli araçlara geçişte önemli bir rol oynuyor ve bu yolu bizler için açıyor. Elektrikli araçların çalıştığını ve yüzde yüz elektrikli otomobillerin doğru çözüm olduğunu bizlere gösteriyor. Bunu takdir ediyoruz." dedi.

Tesla’nın piyasa değerinin 100 milyar dolar sınırını aşarak Volkswagen’i geride bırakması hakkında da konuşan Herbert Dies, "Bu bir yarış. Tesla’yı geçebileceğimize dair iyimser bir bakış açımız var. Geliyoruz Tesla."

Tesla 100 milyar doların üzerinde piyasa değeri ile Toyota’nın ardından dünyanın en değerli ikinci otomobil markası unvanını elde etmişti.
Tesla Motors 2008 yılından bu yana yaklaşık 70.000 elektrikli araba teslim etmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal