Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Viyadük Nedir

viyadük nedir nasıl yapılır viyadük ile köprü arasındaki fark nedir viyadükler hakkında sorduğunuz tüm soruların cevapları burada.

16.05.2018-16:15 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-16:12) Viyadük Nedir

Özellikle uzun yol seyahatleri yapıyorsanız ya da bazı durumlarda şehirlerde de görülen viyadük nedir diye soruyorsunuzur.

VİYADÜK NEDİR

Bir çok yol çeşidinin bulunduğu karayollarında seyahatlerinizi daha rahat yapabilmeniz adına bir çok sistem ve birçok yol şekli yapılmaktadır. Ana yollar tali yollar çevre yolları kavşaklar köprüler vs.
Özellikle uzun yollarda yolun niteliği çok önemlidir çünkü nitelikli yol sayesinde zaten uzun olan yol daha da uzatılmamış olunur. Bazen arazi şartları yolların uzaması ve ya başka yerlerde geçirilmesine neden olabilir bu gibi durumlarda hemen oraya farklı bir sistem oturtturulur. İki alanın arasından nehir ya da vadi geçmesi gibi durum oluşursa oraya bir yol tesis etmek gerekir işte bu yol türüne viyadük diyoruz

VİYADÜK NASIL YAPILIR

Viyadüklerin en önemli özellikleri vadi ve ya nehirlerin üstünden geçen yolların karşı taraf uzanmasını sağlamaktır. Viyadükler normal seyir halindeyken sizin karşı kısma kolayca geçmenizi sağlar. Viyadükler otoyollar gibi yapılır fakat vadi kısmına ayaklarla sabitlenmiş ve otoyolun seviyesine gelecek şekilde inşa edilir.

VİYADÜK İLE KÖPRÜ ARASINDAKİ FARK

Viyadükler ile köprüler hemen hemen aynı işe yarıyor diyebiliriz. Viyadükler vadilerin üstüne ayaklarla sabitlenmiş olarak inşa edilirken köprüler ise kolonlar sayesinde yukardan tutturularak inşa edilir. Ayrıca köprüler belirli bir uzunluk seviyesine sahiptir fakat viyadükler gerekli görüldüğü kadar uzatılması mümkün yapılardır. işte viyadük nedirin tam cevabı bu

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;