Trafik Borcu Sorgulama

Sadece plakadan trafik cezası sorgulama? Trafik cezası sorgulama ve ödeme? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

10.05.2018-17:25 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-17:15) Trafik Borcu Sorgulama

Plakadan Araç Borç Sorgulama Adımları

Günümüzde artık otomobil sahipleri trafik cezalarını evlerine giden postalarla değil, yalnzıca cep telefonlarını kullanarak saniyeler içerisinde, istedikleri yerde plaka sorgulama yöntemiyle öğrenebiliyorlar. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sunduğu sistemle yalnızca birkaç bilgi sayesinde isteyen herkes trafik cezasının olup olmadığını plaka bilgilerini yazarak araç borç sorgulama yöntemiyle öğrenebiliyor. İnternet üzerinden sunulan bu hizmet ayrıca turkiye.gov.tr adresi üzerinden de sunuluyor. Turkiye.gov.tr adresi üzerinden plakadan araç sorgulama işlemini yapmanız içinse aşağıdaki adımları izlemeniz lazımdır;

Turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “E- Hizmetler” bölümüne giriş yapın.
Ardından ise Emniyet Genel Müdürlüğü sekmesinin altında yer alan “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” sekmesine basın.
Plakadan trafik cezası sorgulama sayfasına ayrıca “Site içi ara” bölümüne bakmak istediğiniz hizmetin birkaç sözcüğünü yazarak da bulabilirsiniz.
Bütün bu işlemleri yapmanızın ardından son 1 sene içerisinde isminize tescil edilmiş bir plakaya yazılmış trafik cezası olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.
Eğer son 1 sene içinde araç plakanıza yazılmış hiçbir bir ceza yoksa, ekranda “Son 1 sene içerisinde isminize kayıtlı araç plakasına yazılan hiçbir bir ceza bulunamadı.” yazısı çıkacaktır.
Trafik cezası sorgulama sayfasına başarılı bir biçimde giriş yaptıktan sonra aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz;

T.C Kimlik No.
Araç plakası
Cezanın yazıldığı il
Cezanın yazıldığı ilçe
Cezanın yazıldığı tam tarih
Cezanın yazıldığı saat
Toplam yazılan ceza miktarı

Ceza bilgilerinizi görüntülediğiniz sayfada ayrıca “detay” sekmesine basarak, plakanıza yazılan ceza ile alakalı daha detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Detay sayfasında üst kısımdaki maddelenmiş bilgilere ek olarak ceza tutanağı seri no ve ceza maddeleri gibi bilgilere bakabilirsiniz. Araç borç sorgulama işlemlerinizi resmi olarak açıklanan platformlar haricinde farklı internet siteleri üzerinden yapamayacağınızı unutmayın.

Buraya tıklayarak trafik cezanızı sorgulayabilirsiniz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal