TOGG Dikkatleri Türkiye'ye Çevirdi!Dünya Devi Ofis Açtı!

'Türkiye’nin Otomobili' projesi, dünya devi firmaların Türkiye’ye ilgisini artırdı. Projede TOGG ile beraber çalışan dünyanın öncü mühendislik firmalarından EDAG, Türkiye’de ofis açtı.

13.07.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-10:20) TOGG Dikkatleri Türkiye'ye Çevirdi!Dünya Devi Ofis Açtı!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otomobil için çalışmalarına devam ederken beraber çalıştığı dünya devi firmaların da ülkemize çekmeyi sürdürüyor. Dünyanın en büyük bağımsız mühendislik firmalarından biri olan Almanya merkezli EDAG, Türkiye ofisinin kapılarını açtı.

EDAG, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde açtığı mühendislik merkeziyle beraber uluslararası mühendislik merkezlerinin sayısı atmışın üzerine çıkarttı. İlk Türk elektrikli otomobil markasını geliştirmek için 2019'dan bu yana mühendislik iş ortağı olduğu TOGG ve uluslararası uzman mühendislerin olduğu bir ekibin parçası olarak görev alıyordu.

EDAG, Bilişim Vadisi’ndeki 600 metrekare alana kurulan ofisinde bu faaliyetlere yerinde destek sağlayacak. Şirketin Bilişim Vadisi’ndeki merkezinin başında ise Mertcan Kaptanoğlu yer alacak. Kaptanoğlu, yakın zaman içinde 30 mühendisin olduğu güçlü bir ekip oluşturacak. Fakat EDAG Grubu, uzun sürede Türkiye’deki çalışmalarını stratejik olarak büyütmeyi hedefliyor.

‘ÇÜNKÜ TOGG'UN TÜRKİYE VE AVRUPA'NIN ELETRİKLİ ULAŞIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAĞINDAN EMİNİZ’

Konuyla alakalı açıklama yapan EDAG CEO’su Cosimo De Carlo, 'Mayıs 2019’dan bu yana sorumlu mühendislik ortağı olarak TOGG’la başarılı bir iş birliği yürütüyoruz. Bu iş birliğinin geldiği noktada Türkiye’de de bir ofisimizin olması gerektiğine karar verdik. Çünkü TOGG’un Türkiye ve Avrupa’nın elektrikli ulaşımına önemli katkı sağlayacağından eminiz' diye konuştu.

Dünya genelinde pek çok ciddi marka ve şirkete mühendislik hizmeti sağlayan EDAG’ın Türkiye’de ofis açmasının ehemmiyetinden bahseden TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise, 'Varsa Türkiye’den firmalarla, henüz Türkiye’de yoksa da dünyadaki en iyilerle çalışacağımızı söylemiştik. Dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan EDAG’ın, TOGG’un çekim alanına girerek Türkiye’ye ve Bilişim Vadisi’ne gelmiş olmasını, ana hedefimize doğru bir adım daha attığımızın kanıtı olarak görüyorum' ifadelerini kullandı.



EDAG’ın Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Harald Keller ise, 'Türkiye’nin geleceğin otomotiv pazarında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Bu nedenle 360 derece araç mühendisliği yetkinliklerimizi Türkiye’deki otomotiv endüstrisine sunmaya karar verdik. Türkiye’deki potansiyel müşterilere EDAG’ın uluslararası ağına erişim imkânı sağlayarak küresel ulaşım mühendisliği uzmanı olarak konumumuzu güçlendiriyoruz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal