TOGG Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Yerli Otomobil Açıklaması

TOGG Başkanı Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil tanıtım töreninde, "Lisans almayacağız, lisans satacağız. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız." açıklamasında bulundu

27.12.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-17:09)

TOGG Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin tanıtımı için düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Karakaş’ın ardından sözü TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu aldı. Sözlerine “2021'de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022'de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak” diyen Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Lisans almayacağız, lisans satacağız. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız. Gürcan Karakaş’ı gittik Almanya’da bulduk getirdik, yanında yüzlerce beyin".

"Dünyada dizel araçlar yasaklanırken, küresel ölçekte temiz ve çevreci bir ürün geliştiriyoruz."

"Eskiden devlet teşvik verirdi, yatırımcı beklerdi. Şimdi devlet hedef belirliyor, teşvikleri yardımları kamu, özel birlikte yapıyor.2021'de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022'de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak"



"Türkiye'nin otomobili sadece Türkiye'de üretilmeyecek. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız"

"Niye Türkiye'nin diyoruz biliyor musunuz? Çünkü bu 82 milyonun gururu. Bu otomobilin markası, tasarımı bizim olacak. Lisans almayacak lisans satacağız."

"Montaj yaptırmayacak montaj yapacağız. Başkasının patenti için çalışmayacağız. 4 bin 300'ü doğrudan olmak üzere yan sanayi ile birlikte 20 bin istihdam sağlanacak."

"2022’de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak. Ezberleri bozmak kolay değil ama biz ezberleri bozmak için buradayız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal