Sürücüleri İsyan Ettiren 200 Bin TL'lik Ceza

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişi yasak olan hafif ticari araçlara ceza yağdı. Sadece kamyonlara ceza verildiğini sanan araç sürücüler cezaları görünce şok oldu.

03.12.2018-20:43 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-20:30)

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişi yasak olan binlerce hafif ticari araca ceza yağdı. Üçüncü köprü hizmete girdikten sonra FSM Köprüsü kamyon ve otobüslere yasaklanmıştı. Ancak sadece kamyonlara ceza uygulandığını sanan ticari araç sürücüleri, aylar sonra gelen cezalarla şok oldu.

Ruhsatlarda 'kamyonet' olarak geçen ve aks aralığı 3.19'dan fazla olan araçlara 2017 yılında alınan kararın ardından, köprüden her bir geçişleri için ayrı ayrı ceza yazılmaya başlandı. Yazılan bu cezaların normalde en geç 1 ay içinde araç sahiplerine tebliğ edilmesi gerekirken, aradan geçen uzun süre boyunca sürücüler cezalardan habersiz şekilde köprüden geçişlerine devam etti. Yılın sonuna doğru ise araç sahiplerine ulaşan cezalar karşısında sürücüler şok içinde kaldı. 

Çoğu araç sahibi cezaları ödeyebilmek için zor duruma düştü, 40 bin TL araç için 200 bin TL'lik ceza ödemek zorunda olan bile var. Bu astronomik cezalar yüzünden bir çok sürücü ailesini bile kaybetti. 

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal