Renault Trucks Türkiye Pazarı

21 yıldır Türkiye’de ürün ve hizmetlerini sundukları Renault Trucks olarak tüm pazarlarda büyüme ivmesi yaşıyoruz ancak Türkiye, payımızın ortalamanın üzerinde büyüdüğü, bizler için çok özel bir bölge.

25.01.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 25.01.2020-15:28) Renault Trucks Türkiye Pazarı


Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin yaptığı açıklama ile

"21 yıldır Türkiye’de ürün ve hizmetlerini sundukları Renault Trucks olarak tüm pazarlarda büyüme ivmesi yaşıyoruz ancak Türkiye, payımızın ortalamanın üzerinde büyüdüğü, bizler için çok özel bir bölge.

Türkiye’de son üç yılda pazar payı en hızlı artan marka olduk. 16 ton üzeri ticari araçlar pazarında payımız yüzde 9’a, çekici pazarında yüzde 16’ya yükseldi” dedi. Türkiye’de ticari araçlar pazarında yaşanan daralmaya rağmen güçlü bir varlık sergilediklerini belirten Blin; “2019 daralan pazar nedeniyle zorlu bir yıl oldu ancak tüm bu zorluklara rağmen pazar payımızı arttırmayı başardık"dedi.

Renault Trucks yeni Ar&Ge merkezi

"33 Milyon euroluk yatırım ile Fransa Lyon’da yeni bir Ar-Ge merkezinin yatırımını yaptıklarını Lyon’da bulunan ve bünyesinde 1,400 mühendisin çalışması planlanan bu Araştırma & Geliştirme Merkezi, Fransa’daki en önemli 10 merkezden biri, Volvo Group’un da en büyük ikinci merkezi arasında yer alacak."

Avrupa Birliği CO2 Regülasyonu Açıklaması

"2025 ve 2030 için AB Regülasyonları için önemli yol kat etmemiz gerekiyor. Bu yönetmelikler, araç üreticileri için kısıtlayıcı gibi gözükmelerine rağmen müşterilerimizin kârlılıklarını arttırmaları için de muazzam bir fırsat olarak da düşünülmelidir. Daha düşük CO2 emisyonu daha az yakıt tüketimi ve müşterilerimiz için de daha fazla kârlılık demek. Regülasyon, mevcut salım oranlarına göre 2025’de yüzde 15 azalmayı, 2030’da ilave yüzde 30 azalmayı daha öngörüyor."

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine,

"Türkiye'de 2017’de hedefimiz yüzde 10 pazar payına sahip olmak ve ilk 3 markadan birisi olmaktı. Son üç yılda pazarda en hızlı büyüyen marka Renault Trucks oldu. Bu üç sene sürecinde 16 ton pazarında, yüzde 3 pazar payından neredeyse yüzde 9 pazar payına ulaştık.

2019 yılında geçtiğimiz yıla oranla pazar, yüzde 36 daraldı ancak Renault Trucks olarak Türkiye pazarında en iyi lojistik çözümlerini sunarak ön plana çıkmayı başardık. T serimiz, pazarda en çok satılan ithal çekici oldu. 16 ton üzeri ticari araçlar pazarında payımız yüzde 9’a, çekici pazarında yüzde 16’ya yükseldi. 2019 senesi pazar payı anlamında Renault Trucks'ın bu bugüne kadar Türkiye’de geldiği en iyi nokta oldu. Pazar payı hedefimiz yüzde 10'nun üzerine çıkmak"

Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu

"Pazarın küçük olmasına rağmen 13 litre segmentinde bir dinamizm yaşanıyor.
Toplam sahip olma maliyeti sadece bizler tarafından değil, lojistik firmaları tarafından da hesaplanır hale geldi. 13 litre araçların yakıt tüketimi, ikinci el değeri ve daha uzun motor ömrü sunması talebi artırıyor” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal