Park Cezası Sorgulama

Plakadan ceza sorgulama? Plakadan araç borç sorgulama? Tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

10.05.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-17:36) Park Cezası Sorgulama

2018 Park cezası ne kadar? Park cezası sorgulama

Bildiğiniz gibi park edilmesi yasak olan bölgelere otomobil park edildiği vakit ya direk plakaya ceza verilir yada çekici varsa hem ceza kesiliyor hem de EMNİYET HİZMETLERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME VAKFINA otomobil çekme ücreti veriliyor. Park ceza ücretleri ne kadar? Park cezası sorgulama nasıl yapılır? Gibi sorularınızın cevabı alt tarafta yer almaktadır.

Eğer araç sürücüsü otomobil içindeyse ve park edilmez bir alandaysa park ettiği yerin özelliğine göre 10, 15 veya 20 ceza puanı alabilir. Yönetmelikte bir çok park edilmesi "yasak" alan olmakla beraber tamamı için ödenecek ceza miktarı 108 TL olarak tespit edilmiştir. Fazladan bir kusur yoksa ödenecek para budur.

Park cezalarında ödenecek diğer ücret ise trafik vakfına verlien 80 TL'lik çekme parasıdır. Üç tip ödeme vardır ÇEKME, TAŞIMA ve KURTARMA. Ücretler mesafeye ve yapılan işin durumuna göre değişmekle beraber yakın mesafede ki ücretlendirme 70 TL'dir.

Park cezalarında çekilen otomobil için diğer bir kalem de aracın götürüldüğü parkta ödenecek park etme ücretidir ve günlük hesaplanır. 1 günlük meblağ 12 TL'dir. Otomobil parka girdikten sonra isterse 1 dakika dursun o ücreti ödemek mecburiyetindesiniz. Daha fazla kalırsa gün üzerinden ödeme alınır.

Özetle ödenecek para 108 TL + 80 TL + 12 TL=200 TL'dir.

Eğer tebligat elinize erken gelirse, ulaştığı andan itibaren 15 gün içinde ödeme yaparsanız yalnızca %25 trafik cezasında indirim yapılabilir. Vakıf ücreti ve park bedelinde hiçbir indirim olmaz.

Park cezasını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal