Pamukkale Turizm

Pamukkale turizm iletişim? Pamukkale turizm Gaziantep? Pamukkale bilet fiyatları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

28.05.2018-17:44 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-17:29) Pamukkale Turizm

Pamukkale Turizm, 1962 senesinde Sadık Bababalım tarafından Denizli'de açılışı yapılan şehirlerarası otobüs firmasıdır. 1972 senesinde firmanın genel merkezi İzmir'e taşınmıştır. Türkiye'de ilk şehir içi servis yapan ve ilk çevrimiçi bilet rezervasyon hizmetini vermeye başlayan otobüs irketidir.

Türkiye'nin önde gelen ve en çok kullanılan şehirlerarası yolcu taşıma firmasıdır.

TARİHÇE

5 Şubat 1931’de Denizli gezisinden dönen Mustafa Kemal Atatürk’ü, tren garında İzmir’e yolcu edecek heyetin içinde TBMM 1’inci dönem Denizli Milletvekili Hacı Mazlum Bababalım da vardı. Sohbet sırasında Hacı Mazlum Bababalım’ın Atatürk’e söylediği karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı fikri, Atatürk tarafından beğeni ve destek görmüştü. Fakat o dönemin koşulları sebebiyle Bababalım’ın bu dikkat çeken projesi hayata geçirilemedi.

İkinci Dünya Savaşı’nın sonlanmasının sonrasında tekrar canlanmaya başlayan Dünya ticaretinin ülkemize etkileri 1950’li senelerde kendini hissettirmeye başladı. Türkiye’nin görünümü farklılaşıyordu; Fabrikalar ve barajlar inşa ediliyor, şehirlerarası yollar faaliyete geöiyordu. Gün geçtikçe artan ve gelişen karayolu ağı yanında şehirlerarası ulaşım gereksinimini meydana getirdi. Demir yollarının gidemediği şehirler arasında yolcu taşınıyordu. Bu atılım Ege’de bazı oluşumları da yanında getirdi. Geçmişi Cumhuriyet’in ilk senelerine dek uzanan Hacı Mazlum Bababalım’ın Atatürk’ten destek gördüğü projesi, 1962 senesinde torunları tarafından faaliyete geçirildi. İsmini Denizli’nin doğa harikası (Hierapolis) Pamukkale’den alan ‘Pamukkale Turizm’ Bababalım ailesi tarafından açıldı. Tarih 16 Ocak 1962’idi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal