Özel Plaka Nasıl Alınır?

Özel plaka nasıl alınır 2018? Özel plaka yapma? Özel plaka vergisi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-21:24 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-21:16) Özel Plaka Nasıl Alınır?

Sahip oldukları otomobillere özel plaka almak isteyen vatandaşlar, özel plaka alma şartlarını internette yoğun bir biçimde araştırıyor. Özel plaka sahibi olmak zannedildiği kadar zor ve uğraştırıcı bir olay değildir. Fakat özel plaka sahibi olabilmek için lazım olan bazı şartları yerin getirmek lazım. İşte özel plaka almak konusunda merak edilen her şey.

ÖZEL PLAKA NASIL ALINIR?

Özel plaka alma işlemi ilk aşamada zor gibi zannedilse de esasen zor değildir. İlk olarak istediğiniz plakayı aratıp, plakanın daha önce başkası tarafından alınmadığına emin olmalısınız. Emin olduktan sonra İl Trafik Müdürlüğüne istekte bulunmalı, ardından da gerekli evrakları toplamalısınız.

Şayet şirket için özel plaka istiyorsanız, şirketin imza sirküleri, son 6 aya ait faaliyet evrakı ve vekâlet vermeniz lazımdır. Şirketlerin özel plaka için vermesi lazım olan özel plaka vergisi 5 ile 15 bin TL arasında farklılık göstermektedir. Kişisel olarak özel plaka almak istiyorsanız da kimlik belgesi yeterli olacaktır.

ÖZEL PLAKA ALMA ÜCRETİ

Kendiniz için alacağınız özel plaka için vermeniz lazım olan özel plaka vergisi de gene şirketlerde olduğu gibi 5 ile 15 bin TL arasında farklılık göstermektedir. Bazı plakalar için 250 bin TL’ye dek istenen fiyatlar olabiliyor.

Plaka işlemleri 1 Şubat 2018 tarihinden beri noterlerden yapıldığı için, özel plaka alma işlemlerinde bir kısım farklılıklar söz konusu olabilir.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal