ÖTV'siz Araç Fiyatları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ÖTV'siz araç fiyatları ve ÖTV’siz araç fiyatlarına ilişkin düzenlemelerle ilgili bilgi edinmek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre…

04.05.2018-11:20 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-11:20) ÖTV'siz Araç Fiyatları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilindiği üzere engelliler, gazi ve şehit yakınlarına özel olarak binek araçlarla ilgili bir takım avantajlar söz konusu… Son yapılan düzenlemenin ardından artık engelliler, gazi ve şehit yakınları için özel olarak sağlanan ÖTV’siz binek araçlarda sınır 200 bin lira olarak revize edildi.

İSTENEN MOTOR HACMİNE SAHİP ARAÇLAR ALINABİLECEK

Resmi Gazete’nin yayınladığı sayıda da yer alan karar neticesinde, bu karardan önce 1600 cc  olan motor hacmi sınırı kaldırıldı. Yeni düzenleme kapsamında ÖTV’siz araç sahibi olma hakkını kullanmak isteyen engelli, gazi ya da şehit yakınları, istedikleri motor hacmine sahip aracı satın alabilecekler. Fakat motor hacmi sınırının kaldırılmasının dışında sahip olmak istenen araca bir üst sınır getirildi. Satın alınmak istenen otomobiller yeni düzenleme kapsamında tüm vergiler dahil 200 bin lirayı geçmeyecek.

Resmi Gazete’de yer alan ilgili haberde, “… birinci paragraflarında yer alan “1600 cm³ veya daha düşük motor silindir hacmine sahip” ibareleri “motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200.000 TL’nin altında olan” şeklinde değiştirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

ARTIK MOTOR HACMİ BAZ ALINMAYACAK

Engelliler, gazi ve şehit yakınlarının ÖTV’siz otomobil satın alma hakkına Torba Yasa’da da yer verilmiş, ilk olarak vergiler hariç tutularak 70 bin lira olarak belirlenen sınır, yasada yine vergiler hariç 90 bin lira olarak yenilenmişti.

Bu şekilde alınan bu yeni karar sonrası, gerçekleşen düzenlemede bundan böyle motor hacmi baz alınmayacak. Ayrıca vergisiz ücret yerine üst sınırı 200 bin lira olan vergili ücret baz alınacak.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal