Otomobil Dünyasının Acı Kaybı! Ünlü CEO Hayatını Kaybetti

Otomotiv dünyasının gelmiş geçmiş en fazla tanınan ve saygı duyulan isimlerinden olan Fiat Chrysler Grubu'nun (FCA) CEO'su Sergio Marchionne akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

25.07.2018-13:23 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-13:17) Otomobil Dünyasının Acı Kaybı! Ünlü CEO Hayatını Kaybetti

Gelecek sene Nisan ayında vazifeyi bırakmayı düşünen Fiat Chrysler Grubu'nun (FCA) CEO'su Sergio Marchionne, yakalandığı akciğer kanserine mağlup oldu.

PIHTI ATMASI SONUCU BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

FCA CEO'su efsane isim Sergio Marchionne geçen hafta hastaneye kaldırılmış ve önemli bir rahatsızlık geçirdiği açıklanmıştı. Bu hafta başında ise Marchionne'nin yerine Mike Manley atanmıştı. Marchionne doku kanseri tedavisi alıyordu ve bir ameliyatın sonrasında pıhtı atması neticesinde beyin ölümü meydana geldi. 66 yaşında olan Sergio Marchionne'nin durumu düşünülenden daha kötü haldeydi ve bitkisel yaşama girdiği bugün ilan edildi.

AKCİĞER KANSERİNE YENİK DÜŞTÜ

Gelecek sene Nisan ayında vazifeyi bırakmayı düşünen Fiat Chrysler Grubu'nun (FCA) CEO'su Sergio Marchionne, yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü.

SERGİO MARCHİONNE KİMDİR?

Sergio Marchionne, Fiat Chrysler Automobiles ile Ferrari'nin yönetim kurulu başkanı ve CEO'su olan İtalyan-Kanadalı iş adamı. Marchionne, aynı zamanda CNH Industrial ve Maserati'nin de yönetim kurulu başkanıdır.

1952 senesinin Haziran ayında İtalya'da dünyaya gelen Sergio Marchionne esasen otomotiv endüstrisine gelmiş olan en önemli isimlerden biri. 13 yaşında Kanada'ya ailesiyle beraber taşınan Marchionne kariyerine 1983 ve 1985 senelerinde hesap ve vergi uzmanı olarak Deloitte & Touche'da başladı ardından Lawson Mardon Group'ta kurumsal gelişim direktörlüğüne 1985 ve 1988 getirildi.

1990 ve 1994 senelerinde Acklands Ltd. de CFO olarak görev aldı. 1994 ve 1997 seneleri içinde Algroup şirketinde çalıştı ve sonrasında 1997-2000 seneleri arasında da bu firmanın CEO'su oldu.

Tüm bu gelişmelerin sonrasında CEO ve Genel Md. 2000-2001 senelerinde gerçekleştirdi ve 2002 senesinde da Başkan konumuna geldi.

Chrysler firmasının başına geçmeden önce SGS S.A. firmasında de CEO ve Genel Md.'lük vazifesini yapan Marchionne, 2009 senesinde borç içinde olan Chrysler firmasına CEO olarak atandı.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal