Koyu Renkli Araçlar Açık Renklilere Göre Daha Fazla Yakıt Tüketiyor

Bursa'da bir meslek lisesinde öğretmen olan Muharrem Karapınar bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre koyu renkli araçlar daha fazla ısındığı için yakıt tüketimini ve egzoz gazı salınımını artırıyor.

16.05.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-13:28)

Bursa'daki bir meslek lisesinde öğretmen olan Muharrem Karapınar yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Koyu renk araçların, açık renklilere oranla 10-12 derece daha çok ısındığını ve bu sebeple klima kullanımının arttığını söyleyen Karapınar, "Açık renkli araçlar hem ekonominize hem de çevreye daha faydalı" dedi.

YAKIT KULLANIMI YÜZDE 30 ARTIYOR

Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Motorlu Taşıtlar Bölümü öğrencileri, 2 ay devam eden ölçüm ve araştırmaların ardından, milyonlarca araç sahibini alakadar eden bir sonuca ulaştı. Eşit hava şartlarında farklı araçların iç kabin sıcaklıklarını ölçen bölüm öğrencileri ile bölüm öğretmeni Muharrem Karapınar, aynı marka ve modele sahip olan siyah renkli aracın, beyaz renkli araca göre 10-12 derece daha fazla ısındığını tespit etti. 10-12 derece daha fazla ısınan araçta daha güçlü ve daha uzun süre klima kullanılacağı için yakıt kullanımının açık renkli araçlara oranla yaklaşık yüzde 30 daha fazla olacağını söyleyen öğrenciler, daha fazla yakıt yakıldığında aynı zamanda doğaya salınan egzoz gazının artacağına dikkat çekti. Öğrenciler, tüketicilere, koyu renkli araç almaktan kaçınmaları tavsiyesini yaptı.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal