Kış Lastiği Zorunlu Mu? 2021 Kış Lastiği Taktırmamanın Cezası Ne Kadar?

Beklenen karın yağmaya başlamasıyla birlikte araç sahiplerinin en çok merak ettiği soru kış lastiği taktırmak zorunlu mu? 2021 Kış lastiği taktırmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği ne zaman takılmalıdır? oldu. İşte araç sahiplerinin araştırdığı soruların cevapları

15.01.2021-10:07 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-10:07) Kış Lastiği Zorunlu Mu? 2021 Kış Lastiği Taktırmamanın Cezası Ne Kadar?

Ülke genelinde kış mevsimi etkisini göstermeye başlarken araç sahipleri tarafından kış lastiği taktırma zorunluluğu konusunda araştırmalar da artış gösterdi. Resmi Gazete'de yayınlanan ve 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği zorunluluğu ile ilgili detaylar...

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR?

Karayolları trafik kanunda belirtildiği şekilde 2021 yılı için kış lastiği taktırmamanın cezası 835 TL'dir. Kesilen ceza 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirim uygulanarak 626,75 TL ödenir. Ceza puanı ise 10'dur.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU MU?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik yayımlanan verilere göre, '2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların kış lastiği kullanmaları, hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulacaktır. Bunların dışında bulunan ticari olmayan şahsi araçlar için uygulama zorunlu bulunmamakta fakat can ve mal güvenliği sağlayarak seyahat etmek için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekmektedir. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiğini değiştirme zorunluluğu 1 Aralık'ta başladı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAK ZORUNLU MU?

7 derecenin altında olan sıcaklıklarda karlı, ıslak, çamurlu olan zeminlerde daha iyi yol tutuş ve güvenliği yüksek kış lastiklerini ticari araçların takma zorunluluğu bulunmakta. Yolcu ve yük taşıyan araçlar dışında bulunan hususi araçların ise takma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak can ve mal güvenliğini korumak amacıyla kış lastiklerini hususi araçların takması önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal