İran Otomotiv İthalatını Serbest Hale Getirmeyi Planlıyor

İran'ın ABD yaptırımları sonrası yasakladığı otomotiv ithalatını yeni yıl bütçe tasarısında serbest hale getirmeyi planladığı ifade edildi.

06.03.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-15:17) İran Otomotiv İthalatını Serbest Hale Getirmeyi Planlıyor

İran Meclisinin Birleştirme Komisyonu tarafından görüşmeleri süren 2020-2021 bütçe tasarısının, Anayasayı Koruyucular Konseyi (Nigehban) tarafından onaylanması halinde hafif ve ağır araçların ithalatı serbest olacak.

Bütçe tasarısının 7. ek maddesinde hibrit otomobillerin yanı sıra hafif ve ağır araçların da ithalatına izin veriliyor.

ABD'nin yaptığı yaptırımlar, büyük otomotiv şirketlerinin ambargolara uyarak ülkeden çekilmesi, İran'da otomobil ithalatının yasaklanması ve doların yükselmesi İran otomotiv sektörünün krizle karşı karşıya kalmasına yol açmıştı.

Yaptırımlara uyan Hyundai, Renault, Peugeot, Citroen, Mazda, Lifan, Great Wall, MG, Brilliance, BYD ve Volvo'nun da aralarında bulunduğu pek çok otomotiv şirketi, İran'daki yatırımlarını durdurarak ülkeden çekilmişti. Öte yandan İran hükümeti de otomotiv başta olmak üzere birçok ürüne ithalat yasağı getirmişti.

ABD'nin sektöre getirdiği yaptırımlarla birlikte İran'ın Temmuz 2018'den itibaren yerli üretimi desteklemek maksadıyla uygulamaya koyduğu ithalat yasakları da araç fiyatlarının fahiş düzeylere çıkmasına yol açmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal