İBB Yoğunluk Haritası

İBB cep trafik? İstanbul trafik durumu canlı izle? İstanbul yol durumu canlı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-23:00 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-22:47) İBB Yoğunluk Haritası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi tarafından verilen İBB Trafik Kontrol Merkezi Yoğunluk Haritası, trafik/yol vaziyeti hakkında oldukça ayrıntılı bilgi veriyor. Yoğunluk haritası ile anlık olarak İstanbul’un yüm şehiriçi yollarında trafik yoğunluk vaziyetini, kapalı olan yolları görebiliyorsunuz.

Ayrıca yollardaki hava durumlarını, yollarda meydana gelen kaza ve çalışma gibi yol durumları bilgisi de kullanıcılara aktarılıyor. Trafik istatistikleri kısmından ayrıntılı bilgilere ulaşmak mümkün. Radyo Trafik dinleyebilir, trafik kameraları ile canlı olarak yol vaziyetini görebilirsiniz.

İstanbul gibi yanlış bir yola girmenizin tüm gününüzü mahfedeceği bir trafik yoğunluğu olan kentteki herkesin faydalanması lazım olan bu uygulamayı kesinlikle kullanmalısınız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, günümüz teknolojilerinden faydalanarak İstanbul trafiğini rahatlatabilmek ve İstanbul trafiğinden bilgiler aktarmak amacıyla 1997 senesinde Taksim’de Trafik Kontrol Merkezi’ni hayata geçirmiştir. Trafik Kontrol Merkezi gelişen ve büyüyen yapısı ile 2003 senesinde Merter’de hizmet sunmaya başlamıştır. Trafik Yoğunluk Haritası, sahada görev yapan trafik ölçüm sistemleri üzerinden Trafik Kontrol Merkezine gönderilen anlık trafik yoğunluk bilgileri, Otomatik Yol ve Meteoroloji Gözlem Sensörlerinden alınan meteorolojik bilgiler ve diğer birimlerden gelen yol ağları üstünde yer alan altyapı çalışmalarına ait ayrıntılar, işlenerek Sayısal Trafik Yoğunluk Haritası üzerinde verilmektedir.

Meydana getirilen bu harita internet aracılığı ile yayımlanarak sürücülerin ve yolcuların ekonomik ve konforlu bir yolculuk için alternatif yollara yönlendirilmelerini ve seyahatlerini planlamalarına olanak sağlamaktadır. Yaklaşık 7 seneye yakın bir zamadır internet sayfası üzerinde yayımlanmakta olan yoğunluk haritası günde yaklaşık 50- 60 bin kişi tarafından görüntülenmektedir.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal