Hibrit Teknolojisi Nedir?

Hibrit kelime anlamı "melez" olan bu teknoloji motor karbondiyoksit salınımının yanı sıra yakıtta tasarrufun sağlanması adına üretilmiş bir motor sistemidir.

15.01.2020-21:40 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-20:53) Hibrit Teknolojisi Nedir?


Hibrit kelime anlamı "melez" olan bu teknoloji motor karbondiyoksit salınımının yanı sıra yakıtta tasarrufun sağlanması adına üretilmiş bir motor sistemidir. Bu sistemde benzin ile birlikte elektrik enerjisi de kullanılmaktadır. Yani ikili prensip ile çalışan bu motor, yeri geldiğinde benzin, yeri geldiğinde de elektrik ile çalışmaktadır.

Hibrit Motor Faydaları

-Gürültüsüz ve performans kaybına neden olmayan vites geçişi.

-Şarj edilmeye gerek duymaması.

-Kendi elektrik enerjisini, kendisinin üretmesi.

-Otomobil üzerinde priz vs. gibi aksesuarların bulunmaması.

-Frene basıldığında kendini şarj eden hibrit sistem.

-Trafikte ve kırmızı ışıkta aracın harekete geçmesi sırasında meydana gelen aşırı yakıt tüketimini engellemesi.

-Motorda ses ve gürültünün minumum seviyeye inmesi.

-Düşük zararlı gaz salınımı.

Hibrit Motor Kullanım Evresi

KALKIŞTA 
Harekete geçerken veya düşük hızdayken araç elektrik motorunu kullanır. Elektrik motoru sayesinde aracın çok iyi tepki verdiğini görebilirsiniz. Fren pedalından ayağınızı çektiğinizde, gaz pedalına basmanıza gerek olmadan araç otomatik olarak yavaşça ilerler.

SEYİR HÂLİNDE
Daha fazla güce ihtiyacınız olduğunda benzinli motor, elektrikli motorla birlikte çalışarak performansı maksimuma çıkarır. Araç sabit hızda ilerlerken elektrikli ve benzinli motor, en optimum düzeyde yakıt tasarrufu sağlayacak şekilde dengede çalışır.

YAVAŞLARKEN
Her yavaşlamada veya fren bastığınızda hibrit bataryası şarj edilir. Böylece frenleme enerjisi boşa gitmez, rejeneratif frenleme ile geri dönüştürülür.

DURURKEN 
Durduğunuzda hem benzinli hem de elektrik motorları otomatik olarak durur. Bu da özellikle yoğun trafik şartlarında yakıt tasarrufu sağlar ve egzoz emisyonlarını düşürür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal