Hacizli Araç Nasıl Satılır

Borçları yüzünden haciz cezasına uğrayan ve araçları haczedilen vatandaşların merak ettiği unsurlardan olan hacizli araç satılır mı satılırsa nasıl satılır gibi sorulara cevap buluyoruz.

11.05.2018-14:30 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-14:28) Hacizli Araç Nasıl Satılır

Bir çok nedenden dolayı bankalardan kredi çekiyoruz ve bankalara karşı borçlanıyoruz. Bazen de bu borçlanmamız kişiler ve ya kurumlar arasında senetler vasıtasıyla oluyor. Bu durumlar gerçekleştiğinde eğer borçlarımızı ödeyemezsek haciz durumu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu gibi durumlarda haciz memurları bazı sahip olduğumuz şeyleri haczetme hakkına sahip olabiliyorlar. Tabii ki bu haczedilebilir olan şeylerimizin arasında araçlarımızın da olması söz konusu olabiliyor.

PEKİ HACİZLİ ARAÇ NASIL SATILIR

Araçlarımızı hacizli olmaması durumunda kanunların çerçevesinde dilediğimiz gibi satıp almamız mümkündür. Belirli koşulları sağlamamız karşılığında normal yollardan araçlarımızı istediğimiz gibi başkalarına satabiliyoruz. Noter huzurunda imzalanan şartnamelerle de bu satışları noter huzurunda tastikliyoruz. Fakat eğer aracımız üzerinde haciz varsa ve satmak istiyorsak kafamızın karışması biraz doğal. Çünkü araç üzerinde haciz var ve siz aracı satıp belkide borcunuzu ödeyeceksiniz ve o borç yükünden kurtulacaksınız işte o zamanlarda internette hep aynı şeyi ararsınız hacizli araç nasıl satılır

Az evelde bahsettiğimiz gibi araç satışları tarafların anlaşması sonrasında noter huzurunda bir kez daha gerçekleştirilip satılır ve noter buna imza atar. Fakat araç üzerinde haciz varsa bu konuda durumlar değişiyor çünkü genel itibari ile noterler bu işlemi yapmıyorlar. Hatta hacizi bırakın MTV borcu olan araçların bile satışları konusunda imza vermemektirler. Sonuç olrak yasal anlamda hacizli bir aracın satılmasında herhangi bir yasak olmamasına karşın noterler vasıtasıyla hacizli araç satışı yapılmamaktadır.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal