Güvenliğiniz İçin Motosiklet Kaskları

Motosiklet kullananların en hayati ekipmanlarından bir tanesi Motosiklet Kasklarıdır.

08.04.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-18:33) Güvenliğiniz İçin Motosiklet Kaskları

Güvenliğiniz İçin Motosiklet Kasklarını Kullanınız

 Motosiklet kullananların en hayati ekipmanlarından bir tanesi Motosiklet Kasklarıdır. Kafatasınıza uygun olarak seçeceğiniz kasklar sizi kazalardan koruyacaktır. Yapılan araştırmalara göre motosiklet kasklarının yaralanma riskini %70 oranında azalttığı saptanmıştır. Sizde güvenliğiniz için motosiklet kasklarını kullanmalısınız

 Motosiklet kasklarını alırken fiyatına bakarak kask alımı yapmamalısınız. Çünkü her pahalı kask kaliteli olacak diye bir kaide yoktur. Bu yüzden kask alırken öncelikli olarak kaskın hangi malzemeden yapıldığına ve kalitesine dikkat etmelisiniz. Bunlara dikkat ederek aldığınız kasklar sizi kazalardan büyük oranda koruyacaktır.

 Motosiklet Kasklarını alırken ilk önce kafanızı ölçmelisiniz. Bu ölçme işlemini kafanızın 1 cm üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Motosiklet kaskı alırken kaskı kafanıza denemelisiniz. Kafanıza denediğiniz kask kafanıza tam olarak oturmalıdır. Motosiklet kasklarının içindeki astarların zamanla esneyeceğini de göz önünde bulundurmalısınız. Kafanıza tam olarak oturmayan kask sizi kazalardan tam olarak korumayacaktır.

 Unutulmamalıdır ki en güvenilir kasklar, kapalı olan ve güvenlik standartlarına tam olarak uyan kasklardır. Motosiklet kaskınızı taktıktan sonra çene bağınızı kesinlikle bağlamalısınız. Yoksa kaskınız kaza sırasında kafanızdan çıkabilir. Ayrıca siyah tonlu kasklar kullanmaktan da kaçınmalısınız. Daha çok açık renkli kasklar tercih etmelisiniz.

Çünkü açık tonlu kasklar sizin diğer sürücüler tarafından daha iyi görünmenizi sağlayacaktır. Eğer kaskınız hasar almışsa ve üzerinde kırık veya çizikler varsa bunu en kısa sürede yenilemelisiniz. Çünkü kırık kasklar sizi yeteri kadar korumayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal