General Motors ile Honda, Ortak Araç Üretimi İçin İş Ortaklığı Yaptı

ABD'li otomobil üreticisi General Motors (GM) ile Japon üretici Honda, Kuzey Amerika'da farklı araçları üretmek ve satmak için iş ortaklığı yaptı.

04.09.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-09:00) General Motors ile Honda, Ortak Araç Üretimi İçin İş Ortaklığı Yaptı

Geçen nisan ayında elektrikli araç üretimi yapmak için anlaşma yaptıklarını açıklayan General Motors ile Honda, yeni bir iş ortaklığına gitti.

2 firma, kendi bağımsız markaları çatısı altında Kuzey Amerika'da ayrı araçların üretimini yapmak ve satmak için ortaklığa imza attı.

Gelen açıklamaya bakıldığında, GM ile Honda elektrikli ve içten yanmalı itiş sistemlerini de içine alan ortak araç platformlarını paylaşmayı hedefliyor.

İLK ÇALIŞMALAR 2021'DE BAŞLAYACAK

General Motors'a göre, ortak geliştirme için müzakereler hemen başlayacak, mühendislik faaliyetleri de gelecek senenin başında yapılacak.

2 firma, mevcut otonom araçlar ve yakıt hücreli elektrikli araç teknolojisi üzerinde iş ortaklığı yapmış ve General Motors'un çoğunluk hisselerine sahip olduğu Cruise Automation birimi adına Cruise Origin isimli bir otonom aracın tasarımında beraber çalışmışlardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal