Fiat, Magneti Marelli'yi Japonya'ya Sattı

Fiat Chrysler, İtalyan otomobil parçaları birimi Magneti Marelli'yi Japonya'nın Calsonic Kansei'ye 6.2 milyar avro değerinde bir anlaşma ile sattığını söyledi.

22.10.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-11:04) Fiat, Magneti Marelli'yi Japonya'ya Sattı

Fiat Chrysler Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İtalyan otomobil parçaları birimi Magneti Marelli'yi Japonya'nın Calsonic Kansei'ye (CK) 6.2 milyar avro değerinde bir anlaşma ile sattığını söyledi.Şirketin dünya çapında ilk 10 otomobil parçası tedarikçisinde 15.2 milyar Euro (17.6 milyar $) yıllık satış ile yer alacağını belirtildi. Fiat Chrysler ile çok yıllı bir tedarik anlaşması yapılacak. Ortak bir açıklamada, bu anlaşmanın " kuruluşun İtalya'daki Magnetti Marelli'nin faaliyetlerini sürdürme ve endüstriyel devamlılık ve istihdam seviyelerini sürdürme konusundaki kararlılığının" altını çizeceği söyledi. Fiat Chrysler bu yılın başlarında otomobil parçaları ünitesini boşaltmayı planladığını söyledi. Fiat Chrysler'in yeni başkanı Mike Manley, anlaşmanın, grubun en önemli iş ortaklarından biri olmaya devam edecek olan Magneti Marelli'deki büyümeyi hızlandıracağını söyledi. Sendikalar anlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

Fim-Cisl'in Marco Bentivogli, “Büyüme için harika bir fırsat” dedi. Ayrıca, "Ülkemizde mevcut olan tüm istihdamın garantisi önemlidir" diye ekledi.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal