Engelli Raporu ile Araç Alanlara Yargıtay'dan Kötü Haber

Yargıtay'dan engelli olup vergilerden muaf araç alanlara kötü haber geldi. Verilen karara göre engelli raporu ile araç alınıp aracı başkası kullanırken kaza yapılması durumunda kasko kazayı karşılamayacak.

25.07.2018-11:29 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-11:21) Engelli Raporu ile Araç Alanlara Yargıtay'dan Kötü Haber

Engelli raporu ile ÖTV ve MTV'den muaf biçimde alınan araçların sürücülerine Yargıtay'dan kötü haber geldi. Özürlü yakınları üstüne araç alıp direksiyonuna geçen sürücüler kaza yaptıkları zaman kaskodan da muaf oluyorlar. Yüksek mahkeme, engelli otomobilini başkası kullanırken kaza yapması durumunda kasko firmasının ödeme yapmayacağına karar verdi.

ENGELLİ YAKINLARI ÖTV VE MTV'DEN MUAF OLUYORDU

TÜİK bilgilerine göre Türkiye'de 5 milyonun üstünde engelli vatandaş var. Yani Türkiye nüfusunun yüzde 7'sini engelliler meydana getiriyor. Bunun yüzde 43'ü erkek, yüzde 57'si kadın. Vergi muafiyetlerinden çalışma haklarına, fatura indirimlerinden otomobilde indirimli fiyata dek pek çok hak engelli vatandaşların hizmetine veriliyor.

Yüzde 90 ve üstü engelli yakını olanlar ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) muafiyetli sıfır araç alabiliyor. Ayrıca yüzde 90 ve üstü engelli akrabası olanlar, engelli yakını tarafından kullanılması ve engelli kişinin ortopedik engelli olması koşulu ile yurt dışından özel tertibatlı araç alabiliyor. Engellilik durumlarının araçları şahsen kullanamayacak ve devamlı olarak tekerlekli sandalye yada sedye kullandıklarını sağlık raporu ile kanıtlayanlarda engellilik derecesi yüzde 90 yada daha fazla olup tekerlekli sandalye yada sedye ile binilmesine ve seyahat edilmesine uygun tertibat yaptıran malul ve engelliler beş senede bir sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olan ÖTV'siz sıfır araç alabiliyor.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal