Çalıntı Araç Sorgulama

Aracın çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız? Araç çalıntı ihbarı nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-22:36 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-22:26) Çalıntı Araç Sorgulama

Şahısların araçlar hususunda bilgi alabilmesi için oluşturulan araç sorgulama hizmetlerinden sizler de faydalanabilirsiniz. İnternet üstünden verilen hizmetler bu şekilde kolay bir biçimde erişilebilir vaziyette olduğu gibi güncel bilgilere ulaşılmasını sağlamaktadır. Özellikle yeni bir otomobil alacak olan kişilerin ilk olarak internet üstünden araç sorgulama gerçekleştirerek araç hakkında bilgi alması faydalı olacaktır. Özellikle ikinci el piyasasında meydana gelen mağduriyetler ardından insanarın online olarak işlemlerini yaparak bilgi alabilmesi bu meselede muhtemel bir mağduriyeti engellemektedir. Bu bakımdan araç sorgulama gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi bir manada zorunluluk teşkil eder. Üstelik hizmetler bedeva olarak sunulabilir.

Araç sorgulama meselesinde oldukça kapsamlı bir hizmet varken kişilerin en çok yaptığı işlemlerin başında çalıntı araç sorgulama gibi e devlet üzerinden verilen araç sorgulama hizmeti gelmektedir. E devlet kapsamında verilen araç sorgulama hizmetinden araçların çalıntı olup olmadığı veya araç üstünde herhangi bir rehin hakkının olup olmadığına bakılabilmektedir. Bu bakımdan herhangi bir hak mağduriyeti olan bir otomobilin alınmaması yada çalıntı bir araç alınarak mağdur konumuna düşülmemesi amaçlı sunulan araç sorgulama hizmetinden faydalanılması lazımdır. Araç sorgulama hizmetleri e devlet kapsamında ücretsiz bir biçimde verildiğinden yalnızca üyelik girişi yapılarak hizmetlere ulaşım sağlanabilir.

E devlet üstünden araç sorgulama gerçekleştirecek kişiler bu hususta resmi bilgilere erişebileceği gibi bilgiler içinde yalnızca çalıntı araç veya rehin durumu olmamaktadır. Yapılacak araç sorgulama ardından e devlet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan bu hizmet kapsamında araçların resmi ruhsat bilgilerine erişilecek ve bu açıdan da bir karşılaştırma olabilecek. Bu bakımdan sizler de mutlaka araçlar için ilk önce internet üstünden sorgulama gerçekleştirmeli ve sorgulama neticesini ayrıntılı bir biçimde okuyarak araç alma hususunda son kararınızı vermelisiniz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal