B Sınıfı Ehliyet

B sınıfı ehliyet minibüs kullanabilir mi 2017? B sınıfı ehliyet 6 teker araç kullanabilir mi? B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

30.05.2018-19:35 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-19:24) B Sınıfı Ehliyet

B sınıfı ehliyet nedir? B Sınıfı Nasıl Alınır? Hangi Araçları kullanır? Masrafları Ne Kadar? Gibi sorularınızın cevabını vermeye uğraşacağız.

Bu yazımız günceldir. 2018'de gerçekleştirilen değişikliklere göre yazılmıştır.

B sınıfı ehliyet nedir? B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

Bu ehliyet sınıfına sahip olan sürücüler;

Otomobil(B)

Kamyonet(B)

Ayrıca:

Traktör(F)

Motor bisiklet(M)

ATV(B1)

araçlarını kullanabilirler.

Eğer dilerseniz bu ehliyet kategorisinde otomatik vites araç kullanmak için sürücü kursuna başvuru gerçekleştirilebilir. Bunun avantajı olduğu kadar dezavantajı da olur. Genellikle direksiyon sınavlarından gözü korkan sürücü adayları otomatik vites ehliyet alma tarafında tercih yapıyor. Otomatik vites için başvuru gerçekleştirenler manuel araçları kullanamaz. Manuel araç kullanabilmek için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon derslerini alıp direksiyon sınavına girmeleri lazımdır. Tabi ki bunların hepsi ek masraf.

2018 B sınıfı ehliyet nasıl alınabilir?

2016 senesi öncesinde taban fiyat uygulaması yoktu. 2016 senesi itibariyle başlayan uygulamayla beraber tüm sürücü kursları il çapında aynı fiyatı uygulamak mecburiyetinde. 2018 senesinde de taban fiyat uygulaması sürüyor. Bu sebeple eskiden kriter sürücü kursunun fiyatı iken artık kalitesi daha çok önemli hale geldi. Mahallenizde, ilçenizde yada ilinizde hangi kursa giderseniz gidin sürücü kursları size sabit fiyatı sunacaktır. Bu sebeple sürücü kursunu tercih ederken kalitesini incelemenizi tavsiye ederiz. En köklü sürücü kursunu tercih etmeniz yararlı olacaktır.

B sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

- En az ilkokul mezunu olmak lazım. Ancak ilkokul mezunu olmayanlar halk eğitim merkezlerinde açılan eğitimlere girerek de verilecek belgelerle ehliyet için başvuru gerçekleştirebilir.

- 18 yaşını bitirmiş olmanız lazım.

B sınıf ehliyet fiyatları ne kadar?

Sizlere tek tek ücretleri yazıyoruz.

1- Sürücü kursu ücreti 1400-1600 TL arasıdır. Şehre göre farklılık gösterir. Ancak herhangi bir şehrin genelinde fiyatlar aynıdır.

2- Teorik sınav giriş ücreti 75 TL

3- Direksiyon sınavı giriş ücreti 100 TL

4- Harç parası+ kart ücreti: 655 TL

2230 TL - 2430 TL arası tahmini bir para vermeniz lazım.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal