Araç Sahipleri Bunu İhmal Etmeyin! Zararı 10 Bin Lira

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber, araç sürücülerinin yaptırması gereken ‘kışlık bakımların’ yapılmadığı sürede, motorda ciddi sorunların yaşandığı ifade edildi. Yapılmayan kışlık bakım, 10 bin liralık zarara kadar gidiyor.

07.12.2018-10:29 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-10:15)

Ülkede 23 milyona yaklaşan kayıtlı araç sayısı, yaz mevsiminde olduğu kadar kış mevsiminde de kullanılıyor. Sürücüler, günlük aktif olarak kullandıklarını araçlarının bakımını aksatmamaya dikkat ederken, bazıları ise araç bozulmadan servislerin ve tamircilere uğramıyor. Özellikle kış mevsiminde araçlarda uygulanması gereken bazı püf noktalar, hem araçların ömrünü uzatıyor, hem de zamanla meydana gelebilecek zararları engelliyor.

Kış mevsiminde araçlarda yapılması gereken uygulamaların başını kış lastiklerini taktırmak çekerken, araçların motor sıvısına konulması gereken antifriz de bir o kadar önemli. Termometrelerin sıfırın altına inmesi ile antifriz olmadığı için donan motor sıvıları, motor bu şekilde çalıştırıldığı takdirde ortalama 10 bin TL’ye kadar masrafa gidebiliyor. Aracın marka ve modeline göre fiyatları farklılık gösteren kışlık bakımlar ise, hem motorun ömrünü hem de ilerleyen zamanlarda meydana gelebilecek yüksek maliyetleri kısıtlıyor.

MASRAF 10 BİN TL 

Yaklaşık bir aracın kışlık bakımının 350-400 TL arasında yapıldığını belirten yağ değişim ve periyodik bakım ustası Ersan Akyürek, 'Kışlık bakımların yapılmadığı halde araçların masrafı 10 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu yüzden araçlarda kışlık bakımların yapılması şart' açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal