Araba Nasıl Yıkanır

Araba temizliğinde ilk olarak tekerlekler ve jantlardan başlamak gerekiyor. Daha sonra arabanın üzerine su tutarak üzerindeki lekelerin yumuşaması ve kaba pisliğin gitmesini sağlamalıyız.

20.12.2018-07:29 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-07:23) Araba Nasıl Yıkanır

Yumuşak bir sünger ile ki genelde araba yıkamak için özel satılan süngerler mevcuttur, bu sünger ile arabanızı bölge bölge araba yıkamak için aldığınız özel oto şampuanı ile temizlemeye başlayın. Önce tavanı sonra ön bölgeyi daha sonra yan taraflar ve arka kısmı bölgesel olarak temizleyin. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra sentetik bir bezle kurulayın, bu daha sonra üzerinde leke kalmamasını sağlayacaktır.

Cila yapmadan önce arabanızın temiz olması gerekmektedir. Arabanızı siz de temizleyebilirsiniz ya da bir servise götürüp temizletebilirsiniz. Arabanın dış temizliğini anlattık şimdi de iç temizlik için neler yapılabilir onlara değinelim.

Öncelikle araba içindeki paspasları çıkarıp temizleyin eğer gerekli ise paspasları yıkayın. Daha sonra elektrikli süpürge ile arabanızı temizleyin. Temiz bir bez kullanarak araba içi tozu aldıktan sonra araba temizliği için satılan özel spreylerle direksiyon ve konsolu temizleyin.

Arabanızın camlarını özel oto camı için üretilmiş temizlik ürünleriyle mikro fiber bezler kullanarak temizleyin ve kurulayın. Islak kalmamasına özen gösterin.

Yıkarken Şunlara Dikkat Edin

Arabanızı öğe saatlerinde güneşin en etkili olduğu saatlerde yıkamayın bu durumda kullandığınız temizlik ürünleri hemen kuru ve dolayısıyla lekeler oluşturur. Arabanızın temizliğini bölgesel olarak ve ellerinizle yapmaya çalışın.

Evde kullandığınız temizlik ürünleri arabanıza zarar verebilir bundan dolayı araba için üretilmiş olan özel temizlik ürünleri kullanmaya özen gösterin. Kaportayı fırça ile yıkamayın yumuşak bir araba süngeri ile elle yıkayın

Torpidoyu temizlerken külotlu çorap kullanabilirsiniz. Elektrikli süpürgenin ağzına çorabı geçirerek kullandığınızda. Bu uygulama ile küçük parçaların yutulmasının da önüne geçmiş olacaksınız.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal