Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Abart Egzoz Cezası

Abart egzoz cezası abart egzoz cezası 2018 vanalı egzoz cezası var mı abart egzoz yasak mı egzoz cezası ne kadar egzoz cezası çevre ve şehircilik bakanlığı abart egzoz cezası hakkında herşey.

16.05.2018-12:44 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-12:39) Abart Egzoz Cezası

Araba kullanmak bir tutkudur bunu herkes bilir. Araba tutkunlarının en çok beğendiği şey motordan gelen seslerdir. Bu ses bazıları için bir anlam ifade etmese bile hatta rahatsız bile etse kimilerinin hoşuna gider.

Bazı araba tutkunlarının da motordan ses çıkaramaması nedeniyle sesi egzoza vermişlerdir. Egzoz dan çıkan ses bazen motor sesine benzer ve bu araba tutkunlarının hoşuna gider. Fakat bazı araba tutkunları da özellikle bu egzoz sesini sever. Egzoz sesi için takılan parçaya da Abart egzoz adı verilir.
hatta ilginç bir bilgi vermemiz gerekirse sözcük dağarcığımızda kullandığımız ‘’Abartmak’’ ifadesi Abart egzozdan gelir.

Abart egzoz kullanmak bir tutku dahi olsan çevreye çok zararı vardır. Carbon emisyonu bakımında ve gürültü kirliliği bakımından toplum tarafından hoş görülmez. Bu sebeplerden ötürü de Abart egzoz kullanmak cezai yaptırıma sebep olur.

Abart egzoz cezası ne kadardır diye soracak olursanız. Bu durum sürekli değişiyor fakat en güncel ceza kanuna göre Abart egzoz cezası şu şekilde kesiliyor. Abart egzoz takılı bir araç gören trafik polisi ya da zabıta görevlileri aracı öncelikle çekiyorlar. Çektikleri park alanında Abart egzoz araçtan görevliler tarafından sökülüyor. Bu sebeplerden ötürü çekici, egzoz söktürme ve park ücretleri için toplamda bin TL (1000 TL) ödeme yapmanız gerekiyor. bunun akabinde de trafik polisi tarafından 2 bin 543 TL ceza kesiliyor. Sonuç olarak abart egzoz taktırmanız halinde 3 bin 543 TL paranız gitmiş olacak.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;