Otizmli Öğrenciler Farkındalık Gününe Özel Mavi Balon Etkinliği Düzenledi

Afyonkarahisar’dan anlamlı bir etkinlik geldi. Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Afyonkarahisar Özel Eğitim Anaokulu, 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününe özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğretmenler ve öğrenciler havaya mavi balon bırakarak 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününe dikkat çekti.

02.04.2021-17:06 - (Son Güncelleme: 02.04.2021-17:18) Otizmli Öğrenciler Farkındalık Gününe Özel Mavi Balon Etkinliği Düzenledi

Özel Eğitim Uygulama Okulu spor salonunda gerçekleştirilen farkındalık gününe Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler de katılım sağladı. Saygı Duruşunda ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik otizmli öğrencilerin öğretmenlerinin eşlik etmesiyle müzik dinletisi gerçekleşti. Öğrencilerin gösteri yaptığı sırada aileler de o anları cep telefonlarına kaydettiler. 

Yaşanan güzel günün anısına kesilen pastanın ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 2 Nisan Otizm Farkındalık gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: 

BİZİM HER ZAMAN İÇİN ÖNCELİĞİMİZ BU ÇOCUKLARIMIZDIR 

‘Engel bedende değildir, beyindedir. Dolayısıyla bu çocuklarımız bizim aslında farklı yönlerinin daha üstün olduğu farklı yeteneklerinin bulunduğu çocuklarımızdır. Bu çocuklarımızın gerek yaşam becerilerini gerek hayat becerilerini kazanma adına hepimizin hem eğitimciler hem de aileler olarak seferber olmamız gerekiyor. Bizim her zaman için önceliğimiz bu çocuklarımızdır. Dolayısıyla inşallah bu çocuklarımıza öğretmenlerimizin gayret ve çabalarıyla ailelerimizin de desteğiyle hayata hazırlamaya sosyal becerilerine kazandırmaya çabalamaya devam edeceğiz.’ 

HAVAYA MAVİ BALKON BIRAKILARAK ETKİNLİK SONA ERDİ 

Etkinlik, öğrencilerin okul öğretmenleriyle beraber 2 Nisan otizm farkındalık gününe dikkat çekmek için havaya mavi balkon bırakmasıyla program sona erdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal