26.02.2021-17:16 (Son Güncelleme:26.02.2021-17:16)


1

700 odalı bir mekan olan Cecil Hotel’i meşhur yapan durum yaşanan olaylarla gündeme gelmesi. Peki, Cecil Hotel’de neler yaşandı? Detayları sizler için derledik.



2

1924’TE MÜŞTERİLERE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

1924’TE MÜŞTERİLERE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Cecil Hotel’in tarihi 1924 yılına kadar dayanmakta. 1920’ler Amerika’nın giderek büyüdüğü, Los Angeles’ın küçük bir kasabadan kocaman bir dünyaya dönüşeceği yıllardı. Haliyle bu büyümeye konaklama ihtiyacını karşılamak için birçok otelle karşılık verildi. O otellerden birisi de Cecil Hotel’di. 20 Şubat 1924’te açılmış ve müşterilerine hizmet etmeye başlamıştı.



3

EKONOMİK KRİZ ABD EKONOMİSİNİ FELÇ ETTİ

EKONOMİK KRİZ ABD EKONOMİSİNİ FELÇ ETTİ

Ancak bu muhteşem günler 5 yıl içerisinde geride kalmıştı. Büyük Buhran dediğimiz, bütün dünyayı saran büyük ekonomik kriz ABD ekonomisini felç etmiş, haliyle bundan Los Angeles ve Cecil Hotel de etkilenmişti.



4

OTELDE OLAYLAR EKSİK OLMUYORDU

OTELDE OLAYLAR EKSİK OLMUYORDU

Ekonomik buhran insanları o kadar etkilemişti ki kimse yarınını düşünemiyordu. Haliyle otelin müşterileri de artık turistler değil, sokaklarda kalan, yoksul ya da polisten kaçan kriminal tipler olmuştu. Otelde artık olay eksik olmuyor, polisin uğrak noktalarından birisi de artık Cecil Hotel olmuştu. Otelin ucuz olması en önemli etkendi. Azıcık para kazanan insanlar sığınmak için burayı tercih ediyorlardı.



5

GÜVERCİN TUTKUSU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

GÜVERCİN TUTKUSU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Cecil Hotel’de onlarca olay olmasına rağmen en çok akılda kalanlarda birisi 1964 yılında Goldie Osgood’un öldürülmesiydi. Osgood Güvercin tutkusu ile tanınıyordu Goldie Osgood, lakabı da Güvercin Goldie’ydi. Cecil Hotel’de tecavüze uğramış ve bıçaklanmıştı. Bununla da kalmamıştı katil, onu soymuştu. Aradan yıllar geçmesine rağmen katil ya da katilleri bulunamadı.



6

CİNAYET İŞLEYİP OTELDE KALIYORDU

CİNAYET İŞLEYİP OTELDE KALIYORDU

Bir dönem 'Night Stalker' olarak ünlenen seri katil Richard Ramirez, Los Angeles’ta dehşet saçıyordu. Ramirez cinayetlerine devam ederken bir yandan da Cecil Hotel’de kalıyordu. Kanlı elbiseleriyle dikkat çekmiyordu. Çünkü çoğu kişi yoksul olduğu için şüphelenilmesinin önüne geçiyordu.



7

YENİ BİR SERİ KATİL DAHA

YENİ BİR SERİ KATİL DAHA

Aradan birkaç sene geçince otelde yine bir seri katil kalıyordu. Avusturyalı bir seri katil olan Jack Unterweger, kendisini gazeteci ve yazar olarak tanıtarak Cecil Hotel'e girmişti. 3 hayat kadınını öldürmüştü. Unterwager’ın Cecil Hotel’de kalmasının sebebi ise Richard Ramirez burada kalmasıydı.



8

BİRDEN ORTADAN KAYBOLDU

BİRDEN ORTADAN KAYBOLDU

Cecil Hotel’de yaşanan son olay ise Elisa Lam isminde bir kızın kaybolması olmuştu. Cecil Hotel bu ününe ün katmıştI. Bipolar bozukluk ve depresyon ile mücadele eden Lam, uzun süredir planladığı gezi programı kapsamında Los Angeles’a da gelmişti. Konaklayacak yer olarak Cecil Hotel’i seçmişti. Her gün ailesini arayarak haber veren Elisa Lam, bir gün aramayı yapmadı.



9

POLİS HAREKETE GEÇTİ

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Ailesi dolayısıyla polise haber verdi. Los Angeles polisi araştırmaya başladı. Ancak ellerinde sadece garip bir asansör videosu vardı. Görüntüde Elisa asansöre biniyor ancak garip hareketleri dikkatlerden kaçmıyordu. Birçok katın düğmesine basmasına rağmen asansörün kapısı kapanmıyordu.



10

Adeta hayalet görmüş gibiydi. Daha sonra Elisa asansörden çıkıyor ve gözden kayboluyordu. Polis, görüntüyü kamuoyuyla paylaşmış, başta Youtube’da olmak üzere milyonlarca kez izlendi. (Haberin Videosu İçin Aşağı Kaydırın)



11

CESEDİ SU TANKININ İÇİNDE BULUNDU

CESEDİ SU TANKININ İÇİNDE BULUNDU

Bunca yaşanan olaydan sonra Elisa Lam yine de bulunamadı. Ancak kaybolmasının üzerinden 2 hafta geçtikten sonra bulundu . Otel müşterileri ve personel suyun tadının ve renginin değiştiğini fark ettiler. Şikayetler üzerine yapılan çalışmalar herkesi şoke etti. 21 yaşındaki Elisa Lam’ın cesedi su tankında, çürümüş şekilde bulundu. Ölüm nedeninin hala bulunamamasına rağmen tanıkların ifadesine göre zaten ruhsal bir buhran geçiren Lam'in burada intihar ettiği düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR