ÖSYM'den Engelli Öğrencilere Çift Kitapçık İmkanı

Yükseköğretim Kuruları Sınavında okuyucu talep eden engelli öğrenciler için üniversiteye giriş sınavının ilk adımı olan YKS’ de çift soru kitapçığı verilecek.

22.05.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 22.05.2021-15:08) ÖSYM'den Engelli Öğrencilere Çift Kitapçık İmkanı

YKS'ye girecek engelli bir öğrenci, 2021 kılavuzunun güncellenmesini, okuyucu yardımı talep eden engelliler için engelli ve ona yardım eden okuyucu için çift soru kitapçığı verilmesi kapsamında Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuru yaptı.

KDK, engelli öğrencinin mağdur olmaması için ÖSYM Başkanlığı ile birçok görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerden sonra öğrencinin isteği gerçekleştirildi.

''ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI''

ÖSYM Başkanlığı, KDK'ya gönderdiği cevapta, 2021-YKS'de okuyucu yardımı talep eden ve soru kitapçığını okuma hakkı bulunan engelli adaylar için yürütülmekte olan çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

ÇİFT SORU KİTAPÇIĞI OLACAK

ÖSYM'nin gönderdiği cevap niteliği yazıda , 2021-YKS'de okuyucu yardımı alan ve aynı zamanda soru kitapçığını okuma hakkı bulunan adayların sınava girecekleri tek kişilik salonlarda, bir soru kitapçığı aday için, diğer soru kitapçığı ise okuyucunun soruları adaya okuması için olmak üzere, çift soru kitapçığı uygulamasının yapılacağı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal