ÖSYM Açıkladı! 2018 Yılı Sınav Takvimi Değiştirildi Hangi Sınav Hangi Tarihte Yapılacak?

ÖSYM 2018 senesi sınav takviminin değiştirildiğini açıkladı. Peki ÖSYM hangi sınav hangi tarihte yapacak? DGS sınavı ne zaman yapılacak?

03.05.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-16:09) ÖSYM Açıkladı! 2018 Yılı Sınav Takvimi Değiştirildi Hangi Sınav Hangi Tarihte Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yılın başında sınav takvimi ayarlamakta ve ilgili takvimi sınavlara girecek adaylara duyurmaktadır. Sınav adaylarda bu takvime bakarak sınavların tarihlerini bilmekte ve kendilerini erkenden o tarihe göre hazırlamaktadır.

Genel olarak tüm sınavların tarihleri geçen yılki sınav tarihi ile yakındır. Tabi olağanüstü hallerde, elzem günlerde ya da sınavın değişmesi gibi durumlarda takvim hakkında da değişikliğe gidilmektedir. 2018 senesi sınav takvimi çok önce duyurmuştu. Bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile sınav takviminin değiştirildiği açıklandı. Peki hangi sınavların tarihleri değiştirildi.

HANGİ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2018 yılı sınav takviminin değiştirildiğini ifade ancak tüm sınavların tarihleri değişmedi. Sadece ön lisans mezunu olup lisans tamamlamak yani lisans düzeyine geçmek isteyen adayların girdiği Dikey Geçiş Sınavı DGS tarihi değiştirildi. Peki DGS hangi tarihte yapılacak?

2018 yılında Dikey Geçiş Sınavı DGS 8 Temmuz 2018 vaktinde yapılacaktı fakat Cumhurbaşkanlığı seçimi eğer ikinci tura kalırsa bu tarih ikinci seçime denk düşüyor bu nedenden kaynaklı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM yeni DGS sınav tarihini 21 Temmuz 2018 olarak açıklandı. DGS'ye girecek olan adaylar bu yıl 21 Temmuz tarihinde sınava girecektir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal