Osman Şahan Profesyonel Futbolcuyu Anlattı

Players and more sportmanagment GMBH CEO'su Osman Şahan, profesyonel futbolcular hakkında görüşlerini paylaştı.

24.10.2021-17:02 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-17:02) Osman Şahan Profesyonel Futbolcuyu Anlattı

Players and more sportmanagment GMBH CEO'su olan Osman Şahan, 10 yıldır bu sektörün içinden biri olarak profesyonel futbolcular hakkında yorumlarını aktardı.

PROFESYONEL FUTBOLCU KİMDİR, NASIL OLUNUR?

Osman Şahan’a göre profesyonel futbolcu, saha pratiklerini iyi bilen ve algılarını açık tutan kişidir. Bu aşamada takım ruhunu taşımak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek futbol için oldukça önemlidir. Profesyonellerin dünyasında genellikle görebileceğimiz ve analiz ettiğimizde sahip oldukları yegane şeyin 'Tutku' olduğunu söyleyen Şahan, kardeşi Olcay Şahan’dan da bu aşamada bahsetti.

Olcay Şahan’ın tutkusu, sadece futbola bağlı değil, transfer olduğu takımlara da yansıyor. Bu nedenle başarılı bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini söyleyen Osman Şahan, kardeşini yakından tanımanın verdiği avantajları da değerlendirerek, futbol dünyasında yeni adımlar atacağını belirtiyor.

FUTBOLCU BİR TEKNİK MESELESİ Mİ?

Futbol sadece teknikten ibaret değildir. İyi bir takım kurmak için bu alanda gerçekten yıllarını geçirmiş, futbolu, takımları ve oyuncuları iyi tanımak gerektiğini açıklayan Şahan, Türkiye’deki futbol anlayışıyla, Avrupa’daki Futbol anlayışını karşılaştırdı.


Avrupa'da oyun ve oyuncu sadece o güne özeldir. Takımını temsil eder ve sahadan ayrıldıktan sonra artık göz önünde olmaz. Ama Türkiye’de futbolcunun takımının ruhunu yansıttığı düşünülüyor. Bu nedenle de inişli çıkışlı takımların çok olduğunu söylüyor. Yabancı oyuncularla oynamanın neden başarı getirdiğini de açıklayan Şahan, özellikle yabancı futbolcuların teknik ve takımını temsil etme görevini sadece sahada yaptıklarının bilincinde olmalarının verdiği etkiyi iyi kullandıklarını düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal