06.03.2020-13:32 (Son Güncelleme:19.04.2024-13:38)


1

Ülkemizde özellikle Ege Bölgesi’nde yetişen, sakız ağaçlarından elde edilen damla sakızı, Ortaçağ’da ilk kez tıbbi ilaç olarak da kullanılmıştır. Adını keşfedildiği yer olan Sakız Adası'ndan aldığı düşünülen damla sakızı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Türk kahvesinde, dondurmada, tatlılarda aromasından yararlanılan damla sakızı, toz halde balla karıştırılıp tüketildiğinde solunum yolu rahatsızlıklarını iyileştirir. Damla sakızının faydaları elbette bununla sınırlı değil. İşte damla sakızının daha önce hiç duymadığınız faydaları…



2

Solunum Yolu Rahatsızlıklarına Birebir

Solunum Yolu Rahatsızlıklarına Birebir

Damla sakızını toz haline getirdikten sonra bal ile karıştırıp tükettiğinizde, solunum yolları hastalıklarının tedavisi için tüketebilirsiniz. Enfeksiyon kapmış boğazı ve akciğeri temizler, balgam söktürücü etkisiyle boğaz enfeksiyonundan kurtulmanızı sağlar. Aynı zamanda akciğer kanseri riskini azaltır.



3

Astıma İyi Gelir

Astıma İyi Gelir

Nefes darlığı çeken kişilerin damla sakızını toz haline getirip su ile içmeleri faydalı olacaktır. Havanda dövülüp bal ile karıştırılarak astım hastalarınca da kullanılabilir.



4

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı

Damla sakızı antiseptik özelliği sayesinde sakız olarak çiğnendiğinde diş sağlığını korur ve dişlerin beyazlamasını sağlar. Aynı zamanda ağız kokusunu giderir.



5

Mide Rahatsızlıklarını Giderir

Mide Rahatsızlıklarını Giderir

Damla sakızı içeriğinde bulunan bazı maddeler sayesinde reflü ve ülser gibi mide problemlerinde fayda sağlar. Sindirim için mükemmel bir besin olan damla sakızı, yemek sonrası yaşanan hazımsızlığı giderir, ayrıca mide asidini düzenleyerek bulantı ve kusmaya karşı iyi gelir.



6

Kısırlık Tedavisi

Kısırlık Tedavisi

Son yıllarda yapılan araştırmalar damla sakızının kısırlık tedavisinde de etkili olduğunu ortaya koymuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR