08.08.2020-13:47 (Son Güncelleme:24.04.2024-08:59)


1

Orkideler görüntüsü ile evlerinize güzellik katar. Kendisinin güzelliği kadar bakımını da özen göstererek yapmanız gerekir. Peki orkide bakımının nasıl yapıldığını biliyor musunuz? İşte güzelliğiyle evinize hoşluk katacak olan orkidenin bakımı için tüyolar...



2

İlk olarak orkidelere uygun olacak, köklerinin de ışık alabileceği şeffaf bir saksı seçmelisiniz.



3

Orkideler haftada iki defa sulanmalıdır. Temiz, oda sıcaklığında ve bir su bardağı ölçüsündeki su, orkide için ideal ölçüde olacaktır. Yine haftada bir veya iki kez orkidenin yapraklarına su püskürtmek de çiçeğin nem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacaktır. Sulama için saf su kaynağı tercih etmeye özen göstermelisiniz.



4

Orkideler çok düşük neme maruz kaldığında çiçeklerden su kaybetmemek için kendini korumaya alır ve çiçek üretmezler bu sebeple orkideler %40 - %70 arası nem miktarı olan mekanlarda yaşaması gerekir.



5

Orkideler doğal yaşam ortamlarında 8-10 C derecelik gece gündüz sıcaklık farkında yaşarlar bu yüzden orkidenin bulunacağı ortamda gece ve gündüz sıcaklıkları dengeli olmalıdır.



6

Orkidenin yaprakları çimen yeşili tonlarında olmalıdır. Eğer çok koyu yeşilse bu yetersiz ışık aldığını gösterir. Orkide bakımında doğru ışık bulunmalıdır.



7

Saksı değişimi için ve orkideler için hazırlanmış saksı harcı kullanılmalıdır. Saksının altında 4-5 tane fındık kadar deliğin olmasına dikkat etmelisiniz.



8

Orkidenin çiçekleri döküldükten sonra yeniden çiçeklenmesi için budanmaya ihtiyacı vardır. Eğer çiçek sapı sarı veya kahverengiye dönüşmüşse orkide kurumuş demektir. Orkidenin yeniden çiçek sapı üretmesi kuruduktan sonra biraz zaman alacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR