Online Alışveriş'te Yeni Rekor, 85 Saniyede 1 Milyar Dolarlık Satış!

Çin'in en büyük online alışveriş platformu Alibaba, ülkede her yıl kutlanan Bekarlar Günü'nde 1 dakika 25 saniyede ulaştığı 1 milyar dolarlık satışla yeni bir rekor kırdı.

11.11.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 11.11.2018-14:20)

Çin'in en büyük online alışveriş platformu Alibaba, ülkede her yıl kutlanan Bekarlar Günü'nde 1 milyar dolarlık satışa 1 dakika 25 saniyede ulaşarak yeni bir rekor kırdı.Platformdan yapılan satışlar 10 dakikada 4 milyar 680 milyon dolara ulaştı. Alibaba geçtiğimiz yıl Bekarlar Günü'nde 24 saatte 25 milyar dolarlık satış yapmıştı.

ÖZEL KAMPANYALAR DÜZENLENİYOR

Bekarlar Günü'nde özellikle online alışverişte büyük yoğunluk yaşanıyor, e-ticaret firmaları promosyonlar ve özel indirim kampanyaları düzenliyor. Bekarlar Günü, ABD'de en çok alışverişin yapıldığı Süper Cuma (Black Friday) ve Siber Pazartesi (Cyber Monday) ile rekabet halinde. Bekarlar Günü satışları bu iki etkinlikteki toplam satışları aşıyor. Geçtiğimiz yıl Süper Cuma etkinliğindeki toplam satışlar 5 milyar doları aşmıştı. Siber Pazartesi satışları da 6,6 milyar dolar olmuştu. Bu yıl Süper Cuma etkinliği 23 Kasım'da, Siber Pazartesi ise 26 Kasım'da düzenlenecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal