27.02.2021-17:50 (Son Güncelleme:27.02.2021-17:50)


1

20 GÜN ÖNCE HASAT BAŞLADI

20 GÜN ÖNCE HASAT BAŞLADI

Erdemli ilçesine bağlı olan Kocahasanlı Mahallesi'nde 3 dönüm örtü altında kayısı üreticiliği yapan İlyas Kil, ''Bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı çağlalarımız 20 gün erken olgunlaştı.



2

Daha önceleri çağlalarımızı satamıyorduk ve yere döküyorduk. Son 5 yıldır erik ve badem çağlası gibi kayısı çağlası da insanlar tarafından tüketilmeye başlandı. Çağlalarımızın ilk hasadını yapmanın sevincini yaşıyoruz.



3

İlk hasadımızdan elde ettiğimiz ürünlerimizi kilosu 100 TL'den sattık. Ben bütün üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum'' diye ifade etti.



4



5

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise ilk kayısı çağlasının hasadına katılarak, üreticilere bol ve bereketli sezon temennisinde bulundu. Erdemli'de her geçen gün ürün çeşitliliği fazlalaştığını aktaran Şahin,



6



7

''Limon ve domates üreticiliği ile birlikte turfanda meyve yetiştiriciliğinde Erdemli artık Türkiye'de önde gelen ilçeler arasında yerini aldı. Sezonun ilk erik hasadını yapmamız ile birlikte normalde 20 gün sonra yapılması planlanan kayısı çağla hasadı bugün yapılıyor. Daha önceleri üreticilerimizin ağaçlarda seyreltme yapmak için yere döktükleri kayısı çağlaları artık vatandaşlarımız tarafından büyük rağbet görüyor. Son 5 yıldır artık kayısı çağlası da toplanarak satılıyor. Bu yıl ilk turfanda kayısı çağlasının kilosu 100 TL'den satıldı. Ben bütün üreticilerimize bol bereketli bir hasat sezonu diliyorum'' dedi.



8

Üreticiler, topladıkları kayısı çağlalarını 1'er kilogramlık kaselere koyarak, tüketilmek üzere büyükşehirlere gönderiyor.