07.09.2020-15:28 (Son Güncelleme:29.03.2024-12:51)


1

Okyanus Altındaki Sıra Dışı Olay Ürkütüyor!

Okyanus Altındaki Sıra Dışı Olay Ürkütüyor!

Hint Okyanusu'nda yer alan Mauritius, sıra dışı doğa olayına ev sahipliği yapıyor. Okyanusun içindeki şelale görüntüsü her ne kadar göz yanılması olsa da, aslında sadece havadan görüntülenebilen bu büyüleyici görüntü kum ve alüvyonların hareketlerinden dolayı ortaya çıkıyor.



2

Dünya, insanlığın hala gizemini çözemediği sıra dışı hazineleri bağrında barındırıyor. Bazı yerler var ki efsaneler ve sıra dışılıklarıyla adından söz ettiriyor. İşte ilk bakışta iç ürperten anca sonrasında göz yanılgısı olan doğa harikası yer Mauritius Su Altı Şelalesi;



3

Hint Okyanusu'nda bulunan adalar ülkesi Mauritius dünyanın en ilginç doğa olaylarından birine ev sahipliği yapıyor. Afrika'nın güneydoğu kıyısından yaklaşık 2 bin kilometre uzakta, adanın güneybatı ucunda, bir su altı şelalesi illüzyonu yaratan Mauritius adası bulunuyor.



4

Kum ve alüvyon katmanlarından dolayı suda yaratılan aldatıcı görüntü, bilhassa havadan yapılan çekimlerde etkileyici. Aslında, söz konusu illüzyon Google Haritalar'da bile görülebiliyor.



5

Suyun üzerindeki yükseklik, deniz seviyesinden 556 metrelik zirveye sahip bir bazaltik monolit olan Le Morne Brabant. Zirve, Le Morne Brabant yarımadasında 30 dönümün üzerinde bir alanı kaplıyor. Alan, (Le Morne Kültür Manzarası) UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne girdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR