05.04.2022-12:07 (Son Güncelleme:17.02.2023-17:44)


1

Oktay Kaynarca kimdir?

Oktay Kaynarca kimdir?

Oktay Kaynarca 27 Ocak 1965 tarihinde Malatya’da doğdu. Ailesi Almanya’da çalışan Kaynarca, İstanbul Üsküdar’da anneannesinin yanında büyüdü. Üsküdar Lisesi’nde okuyan Oktay Kaynarca lise eğitimini tamamladıktan sonra bir araba firmasının fabrikasında elektrikçilik yapmaya başladı.



2

Elektrikçi olarak çalışıyorken bir yandan da konservatuar sınavlarına hazırlanan Kaynarca çalışmalarının karşılığını aldı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na kabul edildi. Burada Tiyatro bölümü okudu ve 1991’de mezun oldu. Konservatuar’da aldığı eğitim sürecinde de tiyatro, dizi ve filmlerde oyunculuk yaptı. Henüz öğrenciyken TRT’de yayınlanan “Gençler” isimli diziye seçildi. Sinema hayatına ise Yavuz Turgul gibi ünlü yönetmenlerle başladı.



3

Oktay Kaynarca’nın mezun olduktan sonra çeşitli müzik klipleri ve reklamlarda da oynadığı biliniyor. Sinema hayatına hızla devam eden Oktay Kaynarca, rol aldığı sinema filmleriyle üst üste Altın Portakal Film Festivali’nden ödüller aldı.



4

Kim Milyoner Olmak İster'de Oktay Kaynarca rüzgarı

Kim Milyoner Olmak İster'de Oktay Kaynarca rüzgarı

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yılbaşı özel programına yarışmacı olarak katılan Oktay Kaynarca, 1 milyonuncu soruyu açtırarak yarışma tarihinde 5. isim oldu. Başarılı bir performans sergiyelen ünlü oyuncu, 1 milyonun sorunun cevabından emin olmadığı için yarışmadan çekilme kararı vermesi, izleyenleri şaşırttı.



5

Sinemanın arka planında da çalışmaya karar veren Kaynarca, Meral Okay ile birlikte Yarın Geç Olmayacak isimli televizyon filminin yapımcılığını üstlendi. Onu ilk zirveye taşıyan işlerinden biri olan Yeditepe İstanbul isimli diziden sonra ünlü oyuncu Özgü Namal ile yaşadığı aşkla gündeme gelen oyuncu, dizi ve film kariyerine hızla devam etti.



6

Oktay Kaynarca’yı şöhrete kavuşturan ve efsaneler arasında girmesini sağlayan dizisi Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı Süleyman Çakır rolüyle çok konuşuldu. Süleyman Çakır ölümü ile izleyiciler adeta yas tuttu ve günlerce bu ölüm konuşuldu. Bugün tekrarlarıyla izlenmekte olan Kurtlar Vadisi, Çakır karakteriyle hala gündemde.



7

Kurtlar Vadisi gibi popüler bir işten sonra bir süre dinlenmeye zaman ayıran Oktay Kaynarca, daha sonra Adanalı, Sakarya Fırat, Ustura Kemal gibi birçok dizide yer aldı. Ünlü oyuncu, son işi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde canlandırdığı Hızır Çakırbeyli rolüyle yine efsaneler arasında girdi. Bu rol ona birçok ödülü getirdi.



8

Dizileri ve filmleri

Dizileri ve filmleri

Filmleri: Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Yengeç Sepeti, Bir Kadının Anatomisi, Can Dostum, Yarın Geç Olmayacak, Deli Yürek: Bumerang Cehennemi, Abdülhamit Düşerken, Kalbin Zamanı, Beynelmilel, Sıfır Dediğimde, Sis Ve Gece, Alia, Hoşçakal, Çanakkale Ruhu, Aman Reis Duymasın Dizileri: Gençler, Köstebek, Yeditepe İstanbul, Tek Celse, Aynalı Tahir, Bayanlar Baylar, Lahmacun ve Pizza, Esir Şehrin İnsanları, Kurtlar Vadisi, Aşkımızda Ölüm Var, İlk Aşkım, Geniş Zamanlar, Kuzey Rüzgarı, Kardelen, Kırmızı Işık, Adanalı, Bahar Dalları, Nuri, Sakarya Fırat, Ustura Kemal, İnadına Yaşamak, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz.



9

Evli mi?

Evli mi?

Oktay Kaynarca Özgü Namal aşkı 2000’li yılların başında gündeme gelmiş ve çok konuşulmuştu. Ancak ikili daha sonra ayrıldı. 2012 yılında Melek Angun ile evlenen Kaynarca’nın evliliği çok uzun sürmedi. İkili bir yılın sonunda 2013 yılında boşandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr