16.04.2019-17:19 (Son Güncelleme:17.04.2021-17:01)


1

Bol köpüklü bir Türk kahvesine kimse hayır demez. Peki kahve yapmanın incelikleri nelerdir? Gelin galerimize birlikte bakalım.



2

Her zaman oda ısısında su kullanın Dolaptan çıkardığınız su ya da kettle'da kaynattığınız su okkalı bir kahve için uygun değildir. Unutmayın, Türk kahvesinin en iyi hali oda sıcaklığındaki sudur.



3

Kahvenin taze olmasına dikkat edin Kahveyi iyi muhafaza etmeniz çok önemli. Kahveyi koyduğunuz kavonozu ne kadar sürede bir yıkadığınız bile önemli. Hiçbir zaman daha önceden kahve kalmış bir kavanozu kullanmayın.



4

Ölçülere dikkat! Sade, az şekerli, orta şekerli ya da şekerli seçeneklerini tutturmak bazen zor olabiliyor. Sade kahve için hiç şeker kullanmazken, az şekerli bir kahve hazırlarken kaşığın ucuyla biraz şeker alıp atın. Orta şekerli bir kahve için ise yarım tatlı kaşığı koymanız yeterli olacaktır.. Küçük bir öneri daha; bir kişi için kahve yapacaksanız bir tatlı kaşığı tepemeleme kahve kullanın.



5

Kesme değil toz şeker Kesme değil toz şeker tercih edin. Ölçü, tad ve sağlık kriterlerini göz önünde bulundurursak okkalı bir kahve için mutlaka toz şeker kullanmalısınız.