Okan Buruk Açıklamalarda Bulundu

Medipol Başakşehir ile lig şampiyonluğu yaşayan Teknik Direktör Okan Buruk, takımdan ayrıldıktan sonra ilk defa açıklamalarda bulundu.

25.03.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-17:27) Okan Buruk Açıklamalarda Bulundu

Medipol Başakşehir'den ayrılan Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Bundan önce hep çalıştım. Ara vermeden çalıştım. Bu süreç bana iyi geldi diyebilirim. Yaz ayına kadar kendimi yenilemiş şekilde ve istediğim tarzda bir proje olursa tekrardan işin içine girmeyi istiyorum

ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK ÖZGÜVEN GEREKTİRİYOR

'Başakşehir çok değerli bir kulüp. Çalıştıktan sonra da aynı şeyleri söyleyeceğim. Çok güzel hatıralarla oradan ayrıldım. Başakşehir 3 sezon boyunca hep şampiyonluk yarışında olmuş ancak hiç şampiyon olamamış bir takımdı. Ben ilk geldiğimde takım üzerinde olumsuz bir hava vardı. Bunun nedeni bir önceki sene şampiyonluğu kaybeden oyuncu grubunun olmasıydı. Tekrar aynı şeyi mi yaşayacağız düşüncesi bulunuyordu oyuncularda. Bunları değiştirmemiz süre aldı. Şampiyonluğu yaşamak büyük özgüven gerektiriyor. Ben oyuncuları mental olarak şampiyon olabileceğimize inandırdım.' dedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ EN BÜYÜK HAYALİMDİ

'Şampiyonlar Ligi'ni oynamak en büyük hayalimdi. Bu sezon bunu yaşadım. Son PSG maçını saymazsak, diğer maçlarda özgüven olarak iyi bir intiba bıraktığımızı düşünüyorum. O takımlarla başa baş oynamak bizi ayrıca mutlu etti. Silik ve korkak bir takımımın olmasını istemem. Şampiyonlar Ligi'nde de bu şekilde kendine güvenen, savunma yapmayan bir takım çıkardık.'

'Zor bir gruba denk geldik. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde önemli bir performans sergilemiştik. Avrupa Ligi'nde ve Şampiyonlar Ligi'nde maç kazanmanın zevki çok başka oluyor. Eleme Turu oynayan takımlar için transferlerin geç yapılması büyük dezavantaj. Örneğin Beşiktaş, transferlerini erken yapabilseydi Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi'nde mücadele edebilirdi. Bu yüzden takımlarda planlama çok önceden yapılmalı.' ifadelerini kullandı.

BAZI MAÇLAR KARŞILIĞINI ALAMADIK

'10 gün tatil yapıp yeniden antrenmanlara başlamak zor oldu. Fiziksel ve mental olarak lige hazır değildik. Bunu ilk 4 maçlık periyotta gördük. Daha sonra 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladık. Milli Takım arası oldu. Milli Takımlarda oynayan da çok oyuncumuz vardı. Şampiyon olduğumuz için bir doymuşluk olabilir oyuncularda. Futbolcularımız Şampiyonlar Ligi maçlarını üst düzey oynarken, lig maçlarında bireysel performans olarak verim alamadık. Hücum oyuncularımızın gol sayısının düşmesi bize maç kazanma konusunda sıkıntılar yarattı. İyi şeyler yaptığımız maçlarda da karşılığını alamadığımız oldu. Çok büyük hakem hataları da yaşadık. MHK değişikliği sonrası memnun olan kimseyi görmedim. Ben de bu şekilde düşünüyorum. İyiye gideceğine daha kötüye giden hakem performansları var. Hakemlerimize bir yandan destek olmak, bir yandan neleri yanlış yaptıklarını anlatmak gerekiyor. Umarım bir an önce düzelir.' şeklinde konuştu.

DOSTLUĞUMUZ DEVAM EDİYOR

'Göksel Gümüşdağ benim çok yakın arkadaşım. Çok değer verdiğim bir insan. Başkanımızdan böyle bir öneri geldi. Yenilenmenin kulüp için daha iyi olacağını düşündüler. Ben de buna hazır olduğumu belirttim. Oyun olarak belki iyi işler yapabilirdik, ama kulüpten böyle bir öneri gelince ben de ayrılmak durumunda kaldım. Böyle bir durumun kulüp için daha iyi olacağını düşündüler. Yöneticilerle ve futbolcu arkadaşlarımızla dostluğumuz sürüyor. Aykut hoca da sezon arası geldi. Takımı doğru yere getirmek istiyor. Çok çalışkan bir insan. Hem ona hem Başakşehir takımına başarılar diliyorum. Başakşehir'den ayrılırken göz yaşlarıma hakim olamadım.' diyerek sözlerini tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal